Bostonilla oli jo ratkaisun avaimet käsissään kun joukkue kohtasi kotonaan NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Toronton viidennen kerran ottelusarjassa. Vierasjoukkue ei ollut kuitenkaan valmis antamaan periksi, vaan vei ottelun nimiinsä maalein 2-1.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin toisen erän puolivälissä kun Leafs-hyökkääjä Tyler Bozak pääsi alivoimalla läpiajoon. Bozak sai kiekon Andrew Ferencen yritettyä syöttää. Siirto kuitenkin epäonnistui kiekon pompittua lavan yli.

– Se oli syvältä. Oli syvältä, että käsittelin huonosti kiekkoa, mutta mitään virhepäätöstä siinä ei ollut. Joskus näin vain tapahtuu kaikille, ja sen kanssa on elettävä, Ference sanoi Boston Herald -sanomalehden mukaan.

Kolmannen erän alussa Clarke MacArthur teki luvuiksi jo 2-0, ja kun Bruins-puolustaja Zdeno Charan erän puolivälin maalin jälkeen ei enää uusia nähty, Toronto otti sarjan toisen voittonsa.

Ottelun ykkös- ja kakkostähdeksi valittiin maalivahdit James Reimer ja Tuukka Rask. Vieraiden Reimer torjui 43 laukausta 44:stä torjuntaprosentilla 97,7. Bruins-vahti Rask puolestaan torjui 31 laukausta 33:sta 93,9% varmuudella.

Tappiosta huolimatta suomalaistähti ei ollut pahasti allapäin ottelun jälkeen. Kankeahkon alun jälkeen painopiste alkoi siirtyä kohti Leafs-päätyä kaukalossa ja Bruins dominoi kolmatta erää laukauksin 19-4.

– Me pelasimme hyvän toisen puoliskon ottelussa. Meidän täytyy vain viedä se mukanamme Torontoon ja aloittaa peli siellä samoin kuin lopetimme pelin tänään. Se ei riitä, että pelaa ainoastaan 30 minuuttia 60 minuutista playoffeissa, Rask sanoi seuran kotisivun videossa.

Sarja jatkuu ylihuomenna Torontossa. Boston johtaa otteluvoitoin 3-2.