Tapparan puolustaja palaa tauon jälkeen maajoukkueeseen MM-kisoihin: ”Vähän haastetta”

© Kuva: Ilari Isotalo

Viimeksi kaudella 2008-2009 maajoukkueessa pelanneella Tuukka Mäntylällä edessä ovat uran neljännet MM-kisat.

Mutta miten Mäntylä itse kokee Leijonien mukaan liittymisen pitkän tauon jälkeen?

– Onhan tässä tietenkin vähän haastetta, kun ei ole ollut pitkään aikaan mukana. Miten vauhti riittää kansainvälisiin peleihin ja niin edelleen. Eiköhän se riitä, mutta katsotaan nyt. Kohtahan sen näkee, Mäntylä pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Tapparan puolella SM-liigakausi ei saanut ihan parasta mahdollista päätöstä, kun finaalit kääntyivät Ässille. Silti mennyttä on mukava katsella ja maajoukkuekutsu oli mukava kirsikka kakun päälle.

– Totta kai. Tämä oli niin sanotusti kiva henkilökohtainen palkinto. Hyvä kausi oli Tapparassa ja kun täällä ollaan, niin kyllähän siinä ovat myös kaverit paljon jeesanneet. Jos menestystä tulee, niin siinä yleensä voi päästäkin jonnekin, Mäntylä kertasi.

”Mahkuja mennä mihin vain”

MM-kisojen osalta Leijonien joukkueen suhteen keskustelua on riittänyt. On tullut kritiikkiä nimettömyydestä ja ihmettelyä NHL-pelaajien vähäisestä määrästä.

Kaiken keskellä Mäntylä tietää kuitenkin tasan tarkkaan sen, mikä Leijonien vahvuus on.

– Jos ruvetaan laskemaan sitä, että montako NHL-pelaajaa on tai montako pistettä kukin on iskenyt, niin onhan Suomi tavallaan aina jäljessä. Kumminkin se vain tasoittuu tuolla kentällä.

– Toivottavasti tässä nyt vain hitsaudutaan hyvin yhteen ja saadaan homma toimimaan. Vielä kun maalivahtipelikin on kunnossa, niin luulen, että tässä on mahkuja mennä mihin vain, 31-vuotias puolustaja näkee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.