NHL:n runkosarjan parhaan maalivahdin palkinto Vezina annetaan tänä vuonna yhdelle kolmikosta Sergei Bobrovsky (Columbus), Henrik Lundqvist (Rangers) ja Antti Niemi (San Jose).

Bostonin Tuukka Raskille kuului jaettu kärkipaikka nollapeleissa ja Lundqvistiä ja Niemeä parempi torjuntaprosentti sekä päästettyjen maalien keskiarvo. Raskin seuratoverit sanovatkin, että savonlinnalaisen olisi pitänyt olla yksi Vezina-finalisteista.

– Minusta Tuukka on ehdottomasti yksi niistä maalivahdeista, joiden tulisi olla siinä kolmikossa. Se, että hänet jätettiin pois, tulee varmastikin vain puskemaan häntä entistä kovemmin olemaan kärkivahti, sanoi hyökkääjä Daniel Paille Boston Herald -sanomalehdelle.

Puolustaja Andrew Ference säesti muistuttaen, että aiemmin Bruins-maalilla pelasi kaksinkertainen Vezina-voittaja, jonka saappaissa on täytettävää.

– Jos katsotaan yksistään hänen [Rask] peliään, hän ollut upea. Mutta jos katsotaan tilannetta, jossa hän seurasi Tim Thomasin jalanjälkiä, hänellä oli paljon paineita niskassaan olla se ykkösvahti, jota kaikki ovat odottaneet hänestä.

– Jos tulee sellaiseen tilanteeseen ja pelaa kuten hän on pelannut, siitä pitäisi antaa pari ylimääräistä pistettä.

Dennis Seidenberg
esitti asiat vielä suoremmin.

– Hänellä oli ehdottomasti tilastot finaalikolmikkoon. Hänellä on ollut hullun hyvä kausi kanssamme. Lopulta se on General Managereiden päätös. Mutta me tiedämme, miten hyvä hän on, ja vain se merkitsee.