Ässien maalilla erittäin hyvän loppukauden vetänyt Antti Raanta pääsi tekemään MM-kisadebyytinsä lauantaina ottelussa Slovakiaa vastaan.

36 torjuntaa ja nollapeli. Ei huono.

Kaikki sujui mukavasti heti alusta alkaen, eikä turhaa jännitystä ollut mukana.

– Vähän toki mietteliäs olo oli siitä, että mitähän tästä tulee. Kuitenkin puolitoista viikkoa edellisestä pelistä ja uudet naamat edessä. Vähän mietti, että miten pääsee peliin mukaan. Mutta hienoa oli mennä tuonne kentälle, kun yleisö pauhasi, Raanta kertaili alkuhetkiä.

– Pystyi nauttimaankin siitä pelistä, eikä mennyt turhaksi puristamiseksi, 23-vuotias vahti iloitsi.

Vetoja vasta HIFK:n kanssa sopimuksen tehnyt Raanta sai tasaisesti koko ottelun ajan ihan alkuhetkistä lähtien. Se auttoi.

– Olihan se tärkeää, että sai hyvän startin ja pääsi heti peliin hyvin mukaan. Jos vertaa taas eilistä peliä, missä Jonilla oli ehkä kaikista vaikein alku, kun ei tullut vetoja kunnolla alkuun. Sitten kun tuli, niin kaikki olivat vaarallisia. Nyt pääsi heti hyvin mukaan ja sai hien päälle. Oli hyvä juttu.

Nollapeli ei pyörinyt mielessä kuin vasta loppuhetkillä.

– Sitä haki vain voittoa. Lopussa mietti sitä, että kunhan vain saa voiton tästä ja hyvän alun sitä kautta omalle turnaukselle. Ja tietenkin tärkein oli se, että joukkueelle saa ne kolme pistettä.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen