Turnauksen alkupuolella Leijonien kakkossentterin roolia hoitaneella Ville Viitaluomalla pääsy MM-kisojen pelivauhtiin on ottanut oman aikansa.

Sen mies itsekin myöntää. Asiat ovat kuitenkin menossa parempaan suuntaan ja pelivauhtiin kunnolla mukaan pääsy on lähempänä.

– Pikku hiljaa päässyt paremmin ja paremmin mukaan. Eka peli oli eka peli, siitä on menty aika roimasti eteenpäin, Viitaluoma pohti SuomiKiekko-sivustolle.

– Kovahan täällä on vauhti, HPK:n sentteri jatkoi.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja valmennusjohto tekivät ketjumuutoksia, joiden jälkeen Viitaluoman toiseksi laituriksi tuli Antti Pihlström.

Yhteistyö toimi heti, kun Pihlström oli osana järjestelemässä Viitaluoman tekemää 3-1-osumaa.

– Aikanaan pelasin Pihlströmin kanssa ja hänelle kun pistää kiekon päätyyn, niin se poika kyllä luistelee kiekon kiinni.

– Hän kirsi sitten maalin, laittoi viivaan ja pääsin sitten maalin edestä ohjaamaan Ossin (Väänäsen) vedon sisään. Aika klassinen maali, Viitaluoma kertasi.

Kyseinen osuma oli tärkeä niin Viitaluomalle itselleen kuin koko joukkueelle, sillä aiemmissa otteluissa MM-turnauksessa Petri Kontiolan johtama ykkösketju on vastannut pitkälti maalinteosta.

– Kyllähän se vapauttaa ja tuo uskoa siihen, että kyllä muutkin pystytät tekemään niitä maaleja, Viitaluoma pohti osumastaan.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen