Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 8

Yhtä miestä kohtaan on saattanut olla kotikatsomoissa kohtuuttomat odotukset. USA-ottelussa Raanta hävisi kaksinkamppailun vastapään toiselle nuorella torjujalle eli John Gibsonille.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Suomi hallitsi pelivälinettä selvästi jenkkejä enemmän, joten Raannan pelituntuma ei varmasti ollut paras mahdollinen. Fakta on, että on vaikea pysyä kuumana, jos vetoja tulee harvakseltaan.

USA onnistui tekemään kolme osumaa Raannan selän taakse. Parempana päivänä suomalainen olisi napannut näistä varmasti yhden kiinni, ehkä jopa toisenkin. Nyt kassari yllätettiin kahdesti jalkojen välistä.

Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin muistaa, ettei Suomi hävinnyt Raannan takia. Omat risunsa saa myös hyökkäyskalusto, joka tuhri paikkoja luvattoman paljon.

Raanta ei missään nimessä epäonnistunut, vaan nyt miehestä oli pikemminkin havaittavissa inhimillisyyden merkkejä. Nähtäväksi jää, kuinka USA:n Ryan Carterin antama tälli vaikuttaa Raantaan henkisesti.

Pelin jälkeen vahti vaikutti rauhalliselta. Tilanne voi olla toinen nukutun yön jälkeen, kun alitajunta on päässyt työstämään asiaa.

Suomen maalivahtitilanne on neljän pelatun pelin jälkeen auki. Joni Ortio hapuili aavistuksen avauspelissä, mutta paransi Ranska-matsissa. Raanta oli MM-debyytissään huikea, nyt tuli pieni notkahdus.

Valmennuksella on kova ja vaikea valinta nimetä aloittava maalivahti perjantain huippupeliin Venäjää vastaan.

SuomiKiekko-sivuston toimitus