Leijona-arvostelu:

Antti Raanta: 9

Tämän kevään kenties kuumimman suomalaistorjujan kausi ei päättynyt MM-puolivälierään, sillä Raanta torjui Leijonat mitalipeleihin. Raanta oli ehdottomista avainpelaajista, kun Suomi raivasi tiensä välieriin Tukholmaan.

Peli Slovakiaa vastaan oli monisäkeinen. Leijonat dominoi avauserää mielin määrin, mutta sekaan mahtui yksi tolppakuti Raannan vartioimaan rysään.

Toisessa erässä tahti muuttui ja Raanta joutui hikoilemaan ihan tosissaan. Slovakia pyöritti peliä väkevästi ja iso ero Suomeen verrattuna oli se, että slovakit pyrkivät laukomaan selvästi hanakammin.

Vaikka Raanta antautui ottelussa kolmeen otteeseen, niin veskarin selän taakse ei mennyt yhtään helppoa osumaa. Ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa torjuja oli pahassa maskissa eikä nähnyt kiekkoja lainkaan.

Toisaalta Ässien mestarivahti olisi voinut yrittää aktiivisemmin tehdä itselleen tilaa näkökenttään liikkumalla sekä slovakkihyökkääjiä törkkimällä.

Vasta-argumenttina tähän Raanta torjui monta tilannetta ennen Slovakian 3-3-tasoitusta. Mies oli elementissään myös siinä vaiheessa kolmatta erää, kun Suomi oli lirissä ja Slovakia painoi vahvasti päälle. Ilman Lukko-kasvatin paraatipelastuksia Suomen välieräpaikka olisi jäänyt haaveeksi.

Raannan voittokkaiden otteiden myötä miehen sekä Leijonien kausi sai jatkoa. Vaikka Raanta on osoittanut MM-kisoissa kuolevaisen merkkejä, niin suora vertailu SM-liigaan ei tee maalivahdille täyttä oikeutta.

Ässien puolustusraivo ja tiivis viisikkopuolustus oli pitkän työn tulos ja toisaalta MM-kisoissa vastapuolella on ollut kovemman tason tekijöitä kuin kotoisissa kaukaloissa.

SuomiKiekko-sivuston toimitus