Kanada lähtee perjantaina alkaviin Helsingissä ja Tukholmassa pelattaviin MM-kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina nimilistansa perusteella. Joukkue pelaa Tukholman alkulohkossa ja aloittaa urakkansa lauantaina Tanskaa vastaan.

Kanadan suurin pelote löytyy hyökkäyspäästä, kun muun muassa nimet Steven Stamkos, Claude Giroux, Jordan Eberle sekä Staalin veljekset Eric ja Jordan pitävät vastustajan puolustajat ja maalivahdit kiireisenä.

– Pidän meidän ryhmästämme kokonaisuutena, mutta toki vahvin osa-alue on hyökkäys, josta löytyy tulivoimaa. Sieltä löytyy pelaajia, jotka ovat esiintyneet erinomaisesti NHL-tasolla, Kanadan ja NHL-seura Carolina Hurricanesin kapteeni Eric Staal kertoi TSN:lle.

Kanada saapui Tukholmaan vasta torstaina ja alkupeleissä tuskin vielä nähdään todellista tasoa aikaerorasituksen vuoksi.

– Tämä tuntuu hieman liian kiireiseltä. Tänä vuonna tämä on kuin heitettäisiin suoraan liekkeihin. Mutta en usko tämän haittaavan jätkiä. Olemme yhä hyvässä pelivireessä, Tampa Bay -tykki Stamkos vihjaa juuri päättyneen NHL-kauteen.