Entinen Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta uskoo Suomen joukkueen kansainvälisesti hieman kokemattomaan maalivahtikolmikkoon. Suuria nimiä ei sille osastolle saatu, mutta Antti Raanta, Joni Ortio sekä Atte Engren vakuuttivat kauden aikana SM-liigassa ja pelaamissaan maaotteluissa.

– Maalivahtiosastolla ensireaktio oli tietysti pettymys, kun NHL:stä ja KHL:stä ei saatu yhtään maalivahtia mukaan, , MTV3 MAX:n asiantuntijan roolissa kisoissa oleva ”Ara” kertoo Leijonat.fi:ssä.

– Mutta meillä on kolme nuorta, loistavaa maalivahtia, joilla kaikilla on hyvät kaudet takana. Kaikki ovat vähän kuin nuoria mäkihyppääjiä, eivät ole koskaan kaatuneet eivätkä ymmärrä pelätä mitään.

Kokenut valmentajavelho näkee heti alussa onnistumiset tärkeinä, jotta luottamus joukkueessa kasvaa, eikä heti alkusarjassa jouduta pakkovoittoihin.

– Ensimmäinen viikonvaihde on tärkeä. Kun tämäniltainen ottelu Saksaa vastaan, huominen Slovakia-peli ja maanantainen Ranska-ottelu hoidetaan niin, että näiden jälkeen plakkarissa on minimissään kuusi ja toivottavasti yhdeksän pistettä.

Sijoittumalla lohkon kärkeen vältytään todennäköisesti hallitsevan maailmanmestarin kohtaamisesta puolivälierässä.

– Siten kisat ollaan saatu hyvin käyntiin. Eikä sitten mielellään kohdata Venäjää kuolemanpelissä. Silloin on lähellä, että pelataan mitaleista.

MM-kisat Leijonien kohdalla avaava Saksa-ottelu pelataan Hartwall Areenalla perjantaina klo 20.15. alkaen.