Oulun Kärppien ykkösmaalivahtina viimeisten puolentoista kauden ajan torjunut Johan Backlund luuli jo kauden kokonaan päättyneen hänen osaltaan, mutta toisin kävi.

Backlundin ja Kärppien taival pudotuspeleissä katkesi jo Villi kortti -kierroksella, kun Lukko oli parempi voitoin 2-1. Sen jälkeen 31-vuotias ruotsalaisvahti suuntasi jo kotiin ennen kuin puhelin soi.

– Se oli noin viisi tai kuusi päivää viimeisen pelin jälkeen Oulussa, kun he soittivat. Olin ehtinyt jo palata Ruotsiin, mutta olin samalla hieman onnekas, koska mietin, että ottaisinko varusteet mukaan Ruotsiin. En uskonut tulevani enää maajoukkueen mukana, joten oli onnea mukana, kun otin varusteet matkaan, Backlund kertaili vaiheita SuomiKiekko-sivustolle Brnossa.

– Olin vähän yllättynyt kutsusta, koska en oikein osannut odottaa sitä. Minun piti jo pelata marraskuussa Ruotsin paidassa, mutta silloi eteen tuli loukkaantuminen. Tiesin kuitenkin, että olin tavallaan listalla vaihtoehtojen osalta, Backlund jatkoi.

Maajoukkueen mukana Backlund on ollut nyt jo useamman viikon.

– Ajattelin, että olen ehkä tyyliin yhden viikon mukana ja se olisi kivaa, mutta nyt olen jo kolmatta vai neljättä viikkoa täällä. Kaikki on mennyt vielä hyvin ja sekin on hyvä merkki, että olen edelleen joukkueen mukana.

Backlundilla puhe ja tavoitteet kääntyväkin kohti MM-kisoja.

– Nämä EHT-pelit nyt ovat tärkeitä kamppailuja sen suhteen, että haluaako oikeasti pelata MM-kisoissa. Kun on näin lähellä, niin totta kai sitä haluaisi päästä sinne.

– Ehkä tänne tulee maalivahteja NHL:n puolelta, joten joukkueeseen on suhteellisen vaikeaa päästä. Mutta kun on täällä pidemmän aikaan, niin totta kai sitä haluaa jatkaa myös sinne, Backlund tuumaili.

Ruotsalaisvahti on ollut kertaaleen mukana MM-kisoissa keväällä 2007.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen