Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo pohtivat dialogissa loppusuoralla olevan NHL:n runkosarjan suurimpia onnistujia ja yllätyksiä.

Kenen suoritus on ollut ehdottomasti positiivinen? Entä kuka on pettänyt pahiten? Kuka puolestaan suomalaispelaajista on ollut isoin onnistuja?

NHL:n runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy maanantaina. Onko molempien konferenssien kärkisijoilla odotetut joukkueet näin runkosarjan aivan loppuosalla?

Ilari Savonen: Ykköset Chicago Blackhawks ja Pittsburgh Penguins olivat isoja suosikkeja jo kauteen lähdettäessä, joten heidän vahvat suoritukset eivät ole niin isoja yllätyksiä. Mutta Anaheim Ducks ja Montreal Canadiens ovat vetäneet äärimmäisen vahvasti ja suoraan sanoen yläkanttiin, jos muistelee lähtökohtia. Muutama positiivinen yllätys on ehdottomasti mahtunut mukaan, mikä on vain hyvä juttu liigaa ajatellen.

Ilari Isotalo: Aivan kärkisijoilla ei ole suuria yllätyksiä nähty. Mutta sen takana kylläkin. Idässä Toronto Maple Leafs ja New York Islanders ovat saaneet vihdoin kaivattua uskottavuutta toimintaansa. Lännessä lämmittää Columbus Blue Jacketsin upea loppukausi ja taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Minkä tai keiden joukkueiden suoritukset ovat menneet pahiten vihkoon peilaten ennakko-odotuksiin?

Savonen: Idässä Buffalo Sabres ja Philadelphia Flyers ovat olleet ehdottomasti pettymyksiä. New York Rangersillakin on ollut vaikeaa, mutta kausi jatkunee vielä pudotuspeleissä. Lännessä taas nimeäisin Edmonton Oilersin pettymykseksi. Joukkueen runko varsinkin hyökkäyksen osalta oli leveä ja kyntämisten jälkeen olisi voinut odottaa pudotuspeleihin pääsyä. Mutta ei niin ei. Ehkä taas sitten ensi vuonna vähän parempaa.

Isotalo: Carolina Hurricanes lähti varmasti kauteen isoin odotuksin. Kulunut sesonki on ollut siellä suunnassa kuitenkin tahmeaa suorittamista lennokkaan alun jälkeen. Lännessä Detroit Red Wingsin menetykset ovat olleet juuri pelätyn suuria ellei jopa isompia.

Nimeä yksi positiivisin yllättäjä maalivahdeista, puolustajista ja hyökkääjistä.

Savonen: Maalivahdeista ehdottomasti esille on nostettava Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovsky. Venäläisvahdilla on ollut erittäin vahva vuosi Blue Jacketsin maalilla ja hän on yksi iso tekijä sille, että joukkue on roikkunut pitkään pudotuspelitaistossa mukana.

Puolustajien pistepörssiä johtava P.K. Subban on nostettava esiin ehdottomasti. Kyllä, värikkäällä pelityylillä varustettu kanadalaispuolustaja on ollut tehokas, mutta hän on ollut samalla iso tekijä Canadiensin hyvän menestyksen takana.

Hyökkääjien osalta nostaisin esille Toronto Maple Leafsin Nazem Kadrin. Hänen kohdallaan puhuttiin jo menetetystä lupauksesta, mutta mitä vielä. Kadri on noussut tärkeäksi ratkaisuhyökkääjäksi ja hän on kääntänyt monta peliä joukkueensa eduksi. Ehdottomasti suurimpia onnistujia runkosarjan aikana.

Isotalo: Maalivahtiosastolla pitää nostaa esille Chicago Blackhawksin maalivahtikaksikko Corey CrawfordRay Emery, joka oli ennen kautta pieni kysymysmerkki. Kaksikko on osoittanut kuitenkin epäilyt turhiksi.

NHL:n puolustajien tehotilaston kärkipaikalta löytyy yllättävä nimi. Anaheim Ducksin Sheldon Sourayn ura piti olla jo laskusuunnassa. Niin vain kokenut pakki on löytänyt uuden alun uralleen Kaliforniassa. Ja hyvin näyttääkin kulkevan.

Hyökkääjistä nostan esille Aleksandr Ovetshkinin. Kauden ensimmäiset ottelut olivat vielä kamalaa katsottavaa, mutta nyt venäläinen on sarjan paras hyökkääjä. Tasonnosto pitkin kautta on ollut silmiinpistävää.

Entä suomalaisten osalta, kuka on yllättänyt eniten?

Savonen: Pakko nostaa esille Pittsburgh Penguinsin Jussi Jokinen. Alkukausi oli vaikea Carolina Hurricanesissa, mutta treidi Penguinsiin ja mies on kuin uusi pelaaja. Hieno tarina on rakentumassa hänen kohdallaan. Koirankopista mestarisuosikin ykkösketjun keskelle. Ja hyvin ovat pelit kulkeneet. Saa nähdä pääseekö Jokinen tuomaan Stanley Cupin kesällä Suomeen. Ei mikään mahdoton skenaario.

Isotalo: Nostan itse esille Boston Bruinsin Tuukka Raskin, joka on osoittanut pystyvänsä kantamaan jälleen ykköstorjujan saappaat. Rauhallisesti torjuva suomalainen on ollut hyvässä vireessä pitkin kautta.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.