Sunnuntaina Leijonat kohtaava Ruotsi aloitti vahvasti oman urakkansa Tshekin EHT-turnauksessa, kun se kaatoi kotimaassaan Venäjän torstaina lukemin 4-2.

Joukkueen maalilla torjunut Kärpistä tuttu Johan Backlund oli äärimmäisen tyytyväinen omiensa suoritukseen.

– Se oli kova peli heitä vastaan, mutta mielestäni pelasimme mainiosti. En tiedä ylsivätkö he ihan parhaimpaansa, mutta me taas olimme ehdottomasti hyviä. Hallitsimme pelin lähemmäs kaikkia kolmea erää, Backlund kertasi perjantaina Brnossa ottelua SuomiKiekko-sivustolle.

– He saivat oikeastaan paikkansa vain ylivoimalla, mistä he tekivätkin pari maalia. Mutta kokonaisuudessaan se oli erittäin vahva suoritus meiltä. Se oli iso voitto jo myös siksi, koska emme olleet voittaneet Venäjää vielä tällä kaudella, Backlund jatkoi.

31-vuotias ruotsalaismaalivahti ei harmitellut suuresti sitä, että nollapeli valui pois kolmannessa erässä.

– Joo se ei ole niin iso juttu. On aivan eri asia, jos olet todella lähellä sitä aivan pelin loppuvaiheilla, jolloin ehkä alat vähän miettiä sitä. Muuten on pelkästään sitä, että pyrit pelaamaan mahdollisimman hyvin ja yrität voittaa pelejä.

– En ollut kovin harmissani siitä.

Backlundilla ja Ruotsilla pelit jatkuvat EHT-turnauksessa lauantaina, kun joukkue kohtaa isäntämaa Tshekin.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen

Mitä Backlund ajattelee sunnuntain Suomi-ottelun mahdollisesta seuratoverin Juha-Pekka Haatajan kohtaamisesta? Lue siitä muun muassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.