Oulun Kärpät sai hyökkäykseensä toivotun paluumuuttajan Mika Pyörälän, 31.

Kärpät tiedotti kontrahdista keskiviikkona.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Pyörälän kotiin. Kansainvälisen tason huippupelaaja ja maailmanmestari, joka varmasti auttaa meitä tavoitteissamme, sanoo Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Kärppien ja yli sadan A-maaottelun Pyörälän sopimus on kolmivuotinen ja siinä on ulkomaalaispykälä. Pyörälä on kevään toinen kokenut paluumuuttaja, sillä myös puolustaja Lasse Kukkonen pelaa jatkossa Kärpissä.

– He ovat palapelimme kulmapelaajia, jotka tunnemme ja tiedämme, toteaa Aho.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on Ahon tavoin tyytyväinen Pyörälän paluuseen.

– Saatiin kokenut, monipuolinen kärppäkasvatti, joka haluaa tulla tänne. Pyörälä on pelannut NHL:ssä, KHL:ssä, Ruotsissa ja SM-liigaa, tiedämme kyllä mitä saamme ja olemme tyytyväisiä, toteaa Marjamäki valmennustiimin puolesta.

– Olemme paukuttaneet tekemisen tasosta, ammattimaisuudesta ja esimerkistä. (Lasse) Kukkonen ja (Mika) Pyörälä ovat näiden asioiden henkilöitymiä, sanoo ”Late”.

– Meidän lahjakkaat nuoret pelaajat saavat nähdä arkipäivän esimerkkiä kansainvälisten huippupelaajien tekemisestä. Poikien on helppo samaistua, kun malli istuu vieressä tai samassa kopissa, muistuttaa.

– Se auttaa meitä valmentajiakin. Se ei välttämättä riitä, että valmentaja toitottaa viisauksiaan. Esimerkki kopissa konkretisoi, luottaa Marjamäki.

Lisäksi Kärpät on tehnyt sopimuksen viime kaudella Lahden Pelicansia edustaneen oman kasvatin Markus Nutivaaran, 18, kanssa. 20-vuotiaiden maajoukkuepaikkaa tähyävän puolustajan sopimus on mallia 2+1.