Leijonien ympärillä on jälleen käyty kovaa spekulaatiota ja pyörittelyä erityisesti sen suhteen, että mitä pelaajia NHL:n puolelta on saapumassa vahvistamaan joukkuetta MM-kisoihin.

Päävalmentaja Jukka Jalonen myöntääkin, että tietyt tivailut ottavat päähän.

– Se ärsyttää, että kysellään jostain NHL-pelaajista, vaikka ollaan ilmoitettu, että kun se sarja loppuun, niin sitten aikanaan ilmoitellaan. Se tuntuu aika helvetin tyhmältä suoraan sanoen. Eikä me niistä mitään puhuttaisi kuitenkaan, Jalonen sanoi MTV3:n tv-haastattelussa.

– Jos joku jotain kertoo, niin kertokoon. Me ilmoitamme silloin kun sen aika on. Sitä en oikein jaksa ymmärtää, Jalonen jatkoi.

YLE:n aamutv:ssä perjantaina Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola paljasti, että kaksi pelaajaa Ässistä ja kaksi pelaajaa Tapparasta ovat saapumassa joukkueeseen mukaan. Se sotii valloillaan olevaa tiedotuslinjaa vastaan, mutta tapauksesta Jalonen itse ei ollut kuullut.

– En ole tietoinen mistään Kummolan ilmoituksesta. En ole jutellut ”Kalen kanssa” mitään. Niin kuin sanoin, niin me ilmoitamme sitten aikanaan, että ketä tulee ja ketä ei tule mahdollisesti.

Ilari Savonen, Brno
Twitter: @ilarisavonen