Tapparalla jäi varmasti paljon hampaankoloon hävitystä SM-liigan finaalisarjasta.

Huonoa säkääkin oli, sillä Tappara menetti profiilipelaajiaan sairastuvalle ennen Ässä-kohtaamisia. Joukkueen pistenikkari ja supertähti Aleksander Barkov junior loukkaantui jo puolivälierissä ja missasi loppukauden olkapäävamman takia.

Junior-Barkovin isä Aleksander Barkov näkee silti, että pojan kausi oli onnistunut.

– Tietysti voi sanoa, että pojalla oli hyvä kausi tai oikeastaan loistava kausi, mutta sitten tuli ikävä loukkaantuminen. Hän pääsi isoon rooliin joukkueeseen, joka taisteli mestaruudesta, isä-Barkov analysoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Hän oli yksi pelaaja, joka vaikutti Tapparan peliin ja tietysti se oli kova menetys. Turha spekuloida miten olisi käynyt finaalissa, mutta uskon, että pari maalia tai syöttöä lisää, joihin Tappara ei pystynyt, olisi voinut muuttaa jotain.

Tapparalla oli harmittavasti myös toinen avainpelaaja sivussa finaaleista.

– Lisäksi Tapparalla oli Chris Connolly, joka loukkaantui. Kaksi huippupelaajaa oli poissa kokoonpanosta, mikä vaikutti suuresti. Voi miettiä, että mitä jos Ässillä olisi ollut kaksi johtavaa pelaajaa sivussa. Mitä jos Joel Armia olisi ollut pois ja Shaun Heshka. Olisiko Ässät pärjännyt? Ei välttämättä.

Marina Mukhametzyanova, Kazan