Petri Matikaisen Omsk piti kautensa elossa

© Kuva: www.hawk.ru
TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Petri Matikaisen luotsaama Avangard Omsk otti voiton tiukassa paikassa ja kaatoi Traktor-ottelusarjan neljännessä pelissä isäntäjoukkueen 3-1 (0-0, 0-2, 1-1) -lukemin ja Avangard otti sarjan ensimmäisen voiton. Traktor oli voittanut kolme edellistä siten, että Avangard ei ollut tehnyt maaliakaan.

Avangard meni johtoon ottelun toisessa erässä, kun Sergei Kalinin rikkoi Traktor-vahti Michael Garnettin yli 200 minuutin nollaputken ajassa 23.37. Joukkue iski erässä vielä toistamiseen ja kolmannessä erässä Traktor kavensi, mutta Avangard iski päätöslukemat tyhjään maaliin.

Avangardin Anssi Salmela oli palannut kokoonpanoon ja syötti joukkueensa avausmaalin ja otti lisäksi yhden kahden minuutin jäähyn. Matti Kuparinen puolestaan viiletti nelosketjun laidalla ja otti myös pienen jäähyn. Maalilla Karri Rämö torjui 14/15 laukausta.

Traktorin Petri Kontiolan puolesta pöytäkirjaan merkittiin myös yksi 2 minuutin jäähy. 12 (7+5) tehopisteellä KHL:n pudotuspelien pistepörssiä johtavalla Kontiolalle ottelu oli toinen peräjälkeen ilman tehomerkintöjä.

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!