Edellisistä seitsemästä ottelustaan viisi voittanut Pelicans on vielä mukana taistelemassa pudotuspeleihin pääsystä.

Tällä hetkellä Pelicans löytyy sarjataulukossa sijalta 12. Eroa viimeisessä pudotuspelipaikassa tällä hetkellä kiinni olevaan SaiPaan on kuusi pistettä.

Lauantain JYP-ottelu ei tiukasta taistelusta huolimatta tarjonnut lisäpisteitä lahtelaisjoukkueen laariin. Se harmittikin kovasti lahtelaisjoukkueen hyökkääjää Pekka Saarenheimoa.

– Kyllä me kaikkemme jätimme jäälle, mutta se ei vain riittänyt. Taas olisi voitto ollut otettavissa, mutta mitään ei jäänyt käteen, 30-vuotias sentteri pohti tiivistäen SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta pidemmälle katsoessa lahtelaisjoukkueen hyökkääjä voi olla tyytyväinen. Pelicans on löytänyt runkosarjan loppupuolella hyvän vireen pitkälti kahden ison kulmakiven kautta.

– Kaikki tietävät sen, että mitä siellä kentällä pitää tehdä. Pelitapa on selkiytynyt ja liikumme paljon paremmin, mitä jossain vaiheessa kautta. Samalla (Jere) Myllyniemi on ollut maalissa loistava, mikä on auttanut meitä todella paljon, Saarenheimo näkee.

Samalla haastavien viime kausien jälkeen Saarenheimo on löytänyt peli-ilonsa Lahdesta, jossa vastuuta on tullut paljon niin tasakentällisin kuin erikoistilanteiden puolella.

Pelaaminen onkin ollut mukavaa jo kokeneeksi hyökkääjäksi laskettavalle Saarenheimolle.

– Totta kai. Kyllä sitä aina nauttii, kun pääsee pelaamaan. Varsinkin kun tulee voittoja, niin jääkiekko on todella mukavaa.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Lahti

Ovatko viime aikojen hämmennystä herättäneet kurinpitotuomiot tuoneet sekaannusta taklauspelaamiseen? Mitä Saarenheimo ajattelee betoniplekseistä? Lue näistä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.