Kuluneen viikon aikana SM-liigan ympärillä on riittänyt keskustelua. Jokereiden puolustajalle Markus Nordlundille annettu pelikielto on saanut aikaan paljon vastalauseita lajin seuraajien parissa.

Eri seuroissa on kauden aikana ihmetelty liigan kurinpidon linjaa, jossa puhtaistakin taklauksista on annettu pelikieltoja. Mutta kantautuuko hämmennys jäälle?

– Ei sitä oikein kentällä tule mietittyä, että mitä voi tehdä. Siinä on niin paljon vauhtia, kiirettä ja painetta koko ajan. Ei ehdi jäädä katselemaan, että miten menee taklaamaan, Pelicansin hyökkääjä Pekka Saarenheimo kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Kyllä ainakin itse pelaan sillä tavalla, miten olen aina pelannut. Eivät nämä päätökset ole ainakaan minuun vaikuttaneet mitenkään, Saarenheimo jatkaa.

”Pitää vain odotella sitä”

Aivotärähdysten ja muiden loukkaantumisten yhteydessä on puhuttu paljon turvakaukaloista ja niiden puuttumisesta kaikkialta muualta SM-liigassa kuin Jokereiden kotiluolasta Hartwall Areenalta.

Muutoksia asian suhteen ei auta kuin toivoa.

– Ovathan ne betonipleksit pirun kovia, se on ihan selvä. Onhan se ihan eritasoinen kaukalo, mikä Hartwallilla on. Kyllä ne kunnon laidat ja pleksit tulevat jossain vaiheessa jokaiseen halliin. Pitää vain odotella sitä, Pelicansin 30-vuotias sentteri Saarenheimo pohtii.

Turvakaukaloiden ja nykyisten joustamattomien laitojen välillä ero on täysin selvä.

– Todellakin. Kyllä sen huomaa selvästi, että mikä ero joustolla ja betonilaidalla on, Saarenheimo myöntää.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Lahti