NHL-seurapomo valehteli Teemu Selänteelle: ”Olin siitä hyvin vihainen”

© Kuva: Getty Images

NHL-uransa Winnipeg Jetsissä aloittanut Teemu Selänne kaupattiin kaudella 1995-1996 Anaheimiin, vaikka suomalaiselle väitettiin muuta.

Selänne solmi vuonna 1995 viisivuotisen ja 14 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Winnipegin kanssa. Seura oli muuttamassa seuraavaksi kaudeksi Winnipegistä Phoenixiin.

Jets oli taloudellisesti tukalassa tilanteessa ja Selänteen ympärillä velloi siirtospekulaatioita syksystä lähtien. Winnipegin silloinen omistaja Richard Burke soitti Selänteelle huojentavan puhelun kevättalvella 1996.

– Hän soitti minulle kaksi viikkoa ennen siirtoa. Hän sanoi, että tietää minun kuulleen huhuja myynnistä, mutta halusi vain soittaa ja kertoa, etten ole myynnissä, Selänne muistelee Fox Sports Arizonan haastattelussa.

– Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä ja tietenkin arvostin sitä. Olin nuori pelaaja ja huolissani. Lisäksi vaimoni oli viimeisillään raskaana. Viimeisimpänä halusimme mitään muutosta, Selänne lisää.

Burke ei kuitenkaan pitänyt sanaansa. Kahta viikkoa myöhemmin Selänne oli osa isoa kauppaa ja siirtyi kanadalaisseurasta Anaheimiin.

– Olin siitä hyvin vihainen. Olin hyvin pettynyt siihen, miten se tapahtui, suomalainen harmittelee.

Jälkeenpäin Winnipegin siirtoa on arvioitu yhdeksi kaikkien aikojen huonoimmaksi pelaajakaupaksi NHL:n historiassa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.