Ässät-KalPa: ”Herkullinen taisto – fyysisyys vastaan taito”

© Kuva: Juha Tamminen

Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Isotalo sekä Ilari Savonen käyvät läpi SM-liigan pudotuspeliparien lähtökohdat dialogeissaan.

Puolivälieräsarjassa sijalle neljä päätynyttä Ässiä haastaamaan lähtee yhtä sijaa alemmas runkosarjan lopussa sijoittunut KalPa.

Runkosarjassa tästä kaksikosta Ässät oli selvästi parempi keskinäisissä kohtaamisissa. Patapaidat poistuivat kaukalosta kolmeen kertaan voittajana, kun taas KalPa pystyi nappaamaan kertaaleen voiton.

Mitä ajatuksia tämä puolivälieräsarja herättää?

Ilari Isotalo: Tämä on neutraalista näkökulmasta herkullinen taisto. Itä vastaan länsi. Fyysisyys vastaan taito. Odotan tästä todella hienoa sarjaa, joka ratkeaa vasta siinä legendaarisessa seitsemännessä pelissä.

Ilari Savonen: Porilainen hulluus vastaan savolainen juonikkuus. Tunne vastaan kiekkokontrolli. Antti Raanta vastaan Sakari Salminen. Todella mielenkiintoinen sarja.

Vastassa kaksi lopulta hyvin tasaista joukkuetta, joista Ässät on ollut keväällä todella kovassa vireessä. Yltääkö kyseinen ”huuma” pudotuspelien puolelle vai pystyykö kuopiolaisjoukkue järkyttämään Porin seisomakatsomoa?

Mitkä ovat sarjan voiton avaimet?

Isotalo: Pystyykö KalPa menestymään vihdoin myös kevään tosipeleissä? Pystyykö Mikko Koskinen torjumaan joukkueen menestykseen myös pudotuspeleissä? Idän kysymykset saavat rinnalleen epäilyt siitä, kuinka Ässät pystyy pitämään huikean tasonsa runkosarjasta.

Savonen: Sarjassa mukana on paljon tähtipelaajia, mutta sarjan ratkaisua ajatellen juuri alempien ketjujen ”duunarien” onnistumiset ovat isossa roolissa. Jos ykkösketju onnistutaan pimentämään, kuka tekee silloin maalit? Ja niin edelleen.

Toki katseet kääntyvät pitkälti juuri KalPan Salmiseen sekä Ässien Raantaan, Veli-Matti Savinaiseen sekä Joel Armiaan. Mutta. Ratkaisun avaimet löytyvät varmasti siitä, onnistuuko Ässät tappamaan KalPan kiekottelun ja jyräämään fyysisyydellä kilpipaitojen ylitse?

Kuka nousee sarjan ykköshahmoksi?

Isotalo: Tulossa on äärimmäisen tasainen sarja. Odotan KalPan taiturihyökkääjä Salmiselta nousua ratkaisupelaajien joukkoon. Pelaajaksi, joka pystyy yksin ratkaisemaan isoja pelejä.

Savonen: Iso ratkaisun avain löytyy tietenkin maalivahtiosastolta. Runkosarjan lopun huiman vireen myötä Ässien Raanta on ennakolta se potentiaalisin nimi sarjan ykköstähdeksi, mutta mitä sitten oikeasti tapahtuukaan? Mitä jos ensimmäisten pelien aikana tuleekin helppoja maaleja taakse?

Miten taas KalPan Mikko Koskinen käsittelee tällä kertaa paineet? Ketkä taas nousevat joukkueiden kärkihyökkääjien saralta valokeilaan? Onhan ykköshahmoksi monta ehdokasta, aika näyttää kuka on se kirkkain loistaja.

Miten sarja päättyy?

Isotalo: KalPa marssii välieriin lopulta 4-3-voitoin.

Savonen: Ässät kääntää sarjan itselleen voitoin 4-3.

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen