Ruotsin EHT-turnaus starttaa käyntiin keskiviikkona 6.2. Suomen kohdatessa Venäjän Pietarissa.

Pelit jatkuvat aina viikonloppuun asti, jolloin pelit käydään Ruotsissa Malmössä.

Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen vetävät kysymysten kautta nippuun turnauksen ennakkoasetelmat.

Mikä merkitys Ruotsin EHT-turnauksella on MM-kisoja ajatellen?

Ilari Isotalo: Kevät lähestyy hiljalleen, joten tietenkin nämä pelit ovat monelle tärkeitä näytönpaikkoja jatkoa ajatellen.

Ilari Savonen: Varsinkin NHL:n työsulun päätyttyä Ruotsin turnaus on hyvä kansainvälinen mittari monille pelaajille, jotka ovat mukana taistelemassa MM-kisapaikoista. Matka ei ole enää kovin pitkä sinne, joten tietysti, näillä peleillä on iso merkitys.

Minkä joukkueen voi nimetä turnauksen ennakkosuosikiksi?

Isotalo: Nyt on kohtuullisen tasaiset niput kasassa. Venäjä pääsee aloittamaan kotona, joten idän porukka on jälleen helppo nostaa ennakkosuosikiksi. Muu kolmikko on melko tasaisilla nipuilla mukana.

Savonen: Oikeastaan jokaisella maalla on kovat niput mukana turnauksessa. Lähtökohtaisesti Venäjä ja Ruotsi ovat niitä suurimpia ennakkosuosikkeja Suomen tullessa ihan siinä perässä. Sinänsä voimasuhteet eivät ole muuttuneet suuresti mihinkään suuntaan, vaikka NHL-tähdet ovat poistuneet paikalta.

Onko Venäjä läheskään samalla tasolla kuin mitä se oli Moskovassa joulukuussa?

Isotalo: Heh, ei läheskään. Mutta näihin läpsyihin kasassa on jälleen äärimmäisen kova porukka. Maalivahtikaksikko on tuttu ja turvallinen, pakisto leveä ja osaava. Eikä hyökkäyksestäkään puutu taitoa.

Savonen: Ihan ne kirkkaimmat tähdet ovat poissa, mutta laatua riittää edelleen ihan yllin kyllin. On pistetykkiä Sergei Mozjakinia, nuorta taitoa Jevgeni Kuznetsovin osalta ja äärimmäisen hyvät maalivahdit. Ei tuota nippua kannata mitenkään aliarvioida.

Kuka yksilöiden puolelta nousee kirkkaimpaan valokeilaan?

Isotalo: Monet joukkueet ovat kasanneet kohtuullisen tasaiset niput kasaan. Sen johdosta on kiinnostavaa nähdä, kuinka tulevaisuuden nimet pärjäävät tässä vauhdissa. Tshekin nuori Tomas Hertl on pelannut maan liigassa vahvasti – nyt nähdään, kuinka eväät riittävät kansainväliseen kiekkoon.

Savonen: Suomen osalta Sakari Salminen ja Oskar Osala ovat varmasti esillä. Positiivisesti tietenkin. Ruotsin puolelta odotan taiturointia erityisesti nuorelta Calle Järnkrokilta. Ja mitähän Venäjän äkäkiukkupussi Aleksandr Radulov saa aikaiseksi? Vai saako mitään? Tulistuuko vain vastustajan kuumenteluista?

Pysy Leijonien kulussa mukana! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilariisotalo ja @ilarisavonen sekä hastageja #leijonat ja #EHTfi.