Keskiviikkona Tapparalle tappion kärsinyt Kärpät palasi voittokantaan perjantaina, kun TPS kaatui voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Oululaisjoukkueen ratkaisijaksi nousi ex-TPS Tomas Plihal, joka upotti ratkaisevan yrityksen sisään. Myös varsinaisella peliajalla nelosketjun keskushyökkääjänä pelannut tshekkihyökkääjä onnistui maalinteossa.

– Hieno juttu Tomakselle, joka on ollut vähän suurennuslasin ja kritiikin alla. Harmi ettei TPS:ää vastaan näitä otteluita ole tämän enempää, sillä hän tuntuu tekevän aina TPS:ää vastaan maalin. Ihmeellisiä psykologisia juttuja, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta naureskeli pelin jälkeen UrhoTV:n haastattelussa.

Aravirta oli tyytyväinen joukkojensa suoritukseen perjantain kohtaamisessa.

– Hyvä ilme oli, hyvin pelattiin ja taisteltiin. Tämä oli muutenkin hyvä kiekkomatsi, jossa oli paljon tilanteita ja molemmat puolustivat tiiviisti. Kolmannessa erässä meillä oli paikat ratkaista peli lyömällä 3-1, mutta ei käytetty ja vahvasti pelannut Marko Anttila toi kotijoukkueen tasoihin.

Kärpillä matka jatkuu nopeasti kotiin, kun lauantaina joukkue saa Oulussa vastaansa Jokerit.

– Nopeasti bussiin, että kerkeämme lentokentälle minuuttia vaille puolen yön lähtevälle lennolle. Juoppokoneeseen mennään, Aravirta hymähti.