Blues-käskijä tyytyväinen vuodenvaihteen lähtöön: ”Urheilullisuuden mittari”

© Kuva: Juha Tamminen

Blues sai keskiviikkona lentävän lähdön vuodelle 2013, kun espoolaisryhmä nappasi selvän 5-2-voiton HIFK:n kustannuksella.

Joukkueen pääkäskijä Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen tyytyväisellä päällä. Erityisesti espoolaisten ilme miellytti.

– Kaiken kaikkiaan joukkueeseen on tulossa luonnetta. Nyt voitetaan kaksinkamppailuja paremmin, taklataan enemmän, Marjamäki pohti.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet kuitenkaan helpoimmat mahdolliset. Blues-käskijä jakoikin hieman kritiikkiä ylemmälle taholle.

– Lähtökohta on aika kysymysmerkki, kun pelaajayhdistys on kirjannut lappuihin, ettei 1.1.2013 pelaajat saa olla missään tekemisissä joukkueen kanssa. Seuraavana päivänä on sitten kuitenkin pelikierros.

Lähtö otteluun oli sitäkin onnistuneempi.

– Tietyllä tavalla pitää kuitenkin olla ylpeä joukkueesta. Kolme maalia avauserään, se oli myös jonkin sortin urheilullisuuden mittari.

Joukkueessa lainalla oleva Ilmari Pitkänen iski Blues-rupeaman ensimmäisen maalin. Marjamäki nosti koko nelosketjun panoksen esille ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Tykkään meidän nelosketjustamme – Pitkänen on tullut vahvasti siihen ja (Eetu) Pöysti ja (Valtteri) Virkkunen ovat olleet erinomaisia.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Espoo