Nuoret Leijonat tekivät lähes uskomattoman nousun Sveitsiä vastaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Lopulta Suomi oli parempi voittomaalikilpailun päätteeksi maalein 5-4.

Suomi nousi kahteen otteeseen tasoihin kahden maalin takaa. Sveitsi karkasi avauserässä 2-0-johtoon, mutta Pikkuleijonat tulivat toisessa erässä tasoihin Markus Granlundin ja Teuvo Teräväisen onnistuessa.

Päätöserässä Suomi sortui pahoihin lapsuksiin ja erän puolivälin tietämillä Sveitsi johti 4-2. Nuoret Leijonat osoittivat kuitenkin sitkeytensä. Viimeisen seitsemän minuutin aikana Suomi tuli väkisin rinnalle Teräväisen ja Granlundin maalatessa toistamiseen.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Ainoa onnistuja oli viidennellä kierroksella kiekon sisään laittanut Granlund.

Suomen maalivahti Joonas Korpisalolle kirjattiin vain 19 laukausta. Joukkoon mahtui kuitenkin muutama todellinen paraatipelastus. Vastapään Melvin Nyffeler torjui komeat 52 kutia, mutta nuorukainen suli ottelun loppuhetkillä.

Voiton myötä Suomi säilytti mahdollisuutensa puolivälieräpaikkaan. Nuorten Leijonien alkusarjan päätöspeli on edessä maanantaina Ruotsia vastaan.