Suomen Jääkiekkoliitto odottaa tulevissa kotikisoissa suurta yleisöryntäystä Venäjältä. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Matti Nurminen kertoi suhteiden itään pelaavan.

– Meillä on ollut erinomaista yhteistyötä koko syksyn ajan Venäjän kiekkoliiton kanssa. Sen lisäksi olemme saaneet tehtyä yhteistyötä Pietarin kanssa, mikä on potentiaalinen kohdeyleisö lyhyen matkan takia, Nurminen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Yksi Pietarin valttikorteista on päävalmentaja Jukka Jalonen, joka on Nurmisen mukaan avannut uusia ovia markkinoinnille.

– Se on yksi sivujuonne isommassa kuvassa. Jalosen sopimuksen kautta meille aukeni yksi iso markkinointikanava Pietarin alueelle.

Korkeat odotukset

Nurminen ei salaile kovia odotuksia venäläisten lukumäärästä Helsingin pään peleissä. Väkeä odotetaan paljon.

– Kyllä me toivotaan, että seitsemään peliin tulisi se 7000-8000 venäläistä jokaiseen otteluun. Osa tulee Suomesta ja osa Venäjältä.

Otteluohjelmasta löytyy muutama piikki, jotka ovat jo nyt herättäneet selvästi eniten kiinnostusta.

– Sitten on tietenkin otteluita, johon odotamme enemmän väkeä. Suomi-Venäjä on varmasti loppuunmyyty. Sen lisäksi Venäjä-Ranska sattuu Venäjän voitonpäivälle, joka on paikallinen vapaapäivä. Joten siihenkin voi odottaa katsojia.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)