Turussa pelattavassa Karjala-turnauksessa on mielenkiintoinen lähtötilanne, kun Venäjä lähtee EHT:n avausturnaukseen altavastaajana.

Joukkue on kasattu nuorten pelaajien varaan ja isot NHL-tähdet loistavatkin poissaolollaan. Vaikka suuria yleisömagneetteja ei olekaan, ei joukkueen nuorta taitoa sovi kuitenkaan unohtaa.

SuomiKiekko-sivusto listasi venäläisittäin maajoukkueen mielenkiintoisimmat pelaajat.

Sergei Bobrovsky, SKA Pietari

Maajoukkueessa vielä näkemätön kortti. NHL:ssäkin jo jonkin aikaa pelaamaan ehtinyt venäläistorjuja on turnauksen mielenkiintoisimpia vahteja. Parhaimmillaan huikea, heikoimmillaan surkea.

Ilja Nikulin, Ak Bars Kazan

Puolustuksen johtaja. Alakerran kiekollinen liideri. Yksi Euroopan parhaista puolustajista. Kantaa suurta roolia nuoressa venäläisryhmässä.

Vladimir Tarasenko, SKA Pietari

Venäläisen kiekkoilun yksi suurimpia lupauksia. Käynnistynyt kausi on ollut taiturimaiselle venäläiselle onnistunut. Pystyykö esittämään temppujaan myös Turussa?

Artem Anisimov, Lokomotiv Jaroslav

Venäjän suurin NHL-tähti. Alkukausi KHL:ssä on ollut kuitenkin hankala, eikä tehoja ole tullut varmasti odotetusti. Rooli nuoressa maajoukkueessa on suuri, pystyykö taitava hyökkääjä kantamaan myös vastuun?

Jevgeni Kuznetsov, Traktor Chelyabinsk

Toinen venäläisen kiekkokoulun suurimpia timantteja tulee Chelyabinskistä. Kuznetsov on jo nyt joukkueensa taitavimpia nimiä ja Tarasenkon ohella potentiaalinen Karjala-turnauksen pistepörssin voittaja. Taitava hyökkääjä, joka tuo varmasti päänvaivaa myös suomalaispuolustukselle.

Ilari Isotalo, Turku