TPS:n nuorisotähti: ”Täytyy ottaa vielä yksi askel eteenpäin”

Kolmen ottelun voittoputkessa tauolle marssineen TPS:n alkukausi on ollut vaikea. Viimeiset pelit ennen marraskuun maaottelutaukoa jättivät kuitenkin paljon lupauksia paremmasta.

SuomiKiekko-sivusto tapasi maajoukkuetauolle muun joukkueen mukana jääneen Rasmus Ristolaisen.

Kansainvälisesti lupaavimpiin puolustajiin kuuluva turkulainen kertoi joukkueen pelin alkavan näyttää jo siltä, miltä sen kuuluukin.

– Nyt on lähdetty voittamaan pelejä nimenomaan puolustuspelin kautta. On onnistuttu siinä ja saatiin kerrankin hyvä kolmen ottelun voittoputki, puolustaja hehkutti.

Taukoa edeltänyt kolmen pelin voittoputki on ensimmäinen laatuaan tällä kaudella. Se tulikin äärimmäisen maukkaaseen paikkaan.

– On tullut kyllä erittäin hyvään saumaan tauon yhteyteen. Voidaan parantaa niitä heikkoja osa-alueita ja vahvuuksiakin pitää työstää vielä, juuri 18 vuotta täyttänyt isokokoinen pakki kertaili.

Puolustusvoittoista taistelua

TPS:n puolustusvoittoinen peli on näkynyt myös Ristolaisen pelaamisessa. Juha Pajuojan tuoma suoraviivaisuus on maistunut nuorelle pakille.

– Sitä on painotettu aika paljon. Valmentajat toivat omat mausteet peliin, pieniä tipsejä ja muuta, ensi kesänä varattava puolustaja kertaa.

Huhut Turun suunnalta kertovat Ristolaisen vetänään äärimmäisen kovan kesän treenien merkeissä. Massaakin ehti kesän aikana tulla kymmenen kiloa. Miten alkukausi on kokonaisuutena sujunut?

– Olen ihan tyytyväinen, mutta kyllä tässä täytyy ottaa vielä se yksi askel eteenpäin itsekin tauon jälkeen. Pitää parantaa vielä, tehot 0+5 saalistanut Ristolainen myönsi.

Ilari Isotalo, Turku