Leijona-analyysi: ”Puolustuksessa yhdistelmä jämäkkyyttä ja kiekollista taitoa”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Turussa pelattavassa Karjala-turnauksessa paikalla oleva Ilari Savonen käy läpi Suomen joukkueen pelaaja pelaajalta. Leijona-analyyseissä toisena vuorossa ovat puolustajat.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen toi puolustukseen mukaan niin nuoria kiekollisia taitureita kuin hieman kokeneempaakin osastoa. Kokonaisuudessaan puolustukseen on pyritty tuomaan yhdistelmä jämäkkyyttä ja kiekollista taitoa.

Leijona-analyysin aiempi osa: Maalivahdit maailman mittapuullakin eliittiä

2 Teemu Laakso, Severstal Cherepovets (RUS)

Laakso ei koskaan pystynyt vakiinnuttamaan asemaansa NHL:ssä, vaan jäi AHL-kiertolaiseksi. Täksi kaudeksi hän siirtyi KHL:ään ja siellä pelit ovat lähteneet varsin tasaisesti liikenteeseen. Laakso on pelaajaprofiililtaan nimenomaan peruspuolustaja. Jalonen on tykännyt tuoda tasaisen harmonian niin puolustavia kuin hyökkääviä puolustajia orkesteriinsa. Laaksolla on todellinen näyttöpaikka jo kevättä ja MM-kisoja ajatellen omassa roolissaan Karjala-turnauksessa.

3 Petteri Nummelin, HC Lugano (SUI)

Yllätysvalinta. Onko Nummelinin valinta niin sanottu ”kiitos pitkästä urasta” vai onko hän oikeasti vahva kandidaatti kevään MM-kisoja ajatellen? Se on toki hienoa, että Nummelin pääsee pelaamaan kolme ottelua Turussa, sen oman synnyinkaupungin yleisön edessä. Roolia on tarjolla erityisesti ylivoimalla. Nähtäväksi jää, että miten ranne viuhahtaa siniviivalta.

4 Ossi Väänänen, Jokerit

Jos edellinen oli yllätysvalinta, ei Väänäsen valinta ole todellakaan sitä. Puolustuksen isännän taso ei ole tippunut minnekään useampaan vuoteen, vaan vankka panos tulee jokaisena peli-iltana edelleen. Väänänen on yhä suomalaisten peruspuolustajien kärkitasoa. Jalosen luottomies.

22 Teemu Eronen, Jokerit

Alkukausi meni vielä ihmetellessä. Ruotsalaisen NHL-työsulkuvahvistuksen Erik Karlssonin tulon jälkeen ihmettely loppui kuin seinään. Eronen löysi jälleen punaisen langan siihen omaan bravuurimaiseen tekemiseen, joka on erittäin vahva kiekollinen pelaaminen. Eronen osoitti jo viime vuonna olevansa EHT-tasoa, mutta nyt se suurin kysymys onkin se, pystyyköhän pelaamaan niissä otteluissa tasaisen hyvin?

24 Mikko Kousa, Torpedo Nizhny Novgorod (RUS)

Olin hieman pettynyt siitä, että Kousaa ei valittu viime kevään MM-kisoihin. Hän on tällä hetkellä Euroopassa pelaavista suomalaispuolustajista kiekollisesti yksi parhaista. Alkukausi lähti liikkeelle hieman myöhemmin loukkaantumisen takia, mutta nyt kunnon pitäisi olla kohdallaan. Iso roolia roolia on tarjolla, miten Kousa pystyy vastaamaan haasteeseen? Äärimmäisen mielenkiintoinen yksityiskohta koko paletissa.

38 Juuso Hietanen, Torpedo Nizhny Novgorod (RUS)

Hietanen oli viime kevään MM-kisoissa ehkä jopa liiankin isossa roolissa Suomen ykkösylivoimalla. Hän on kuitenkin nimenomaan yleispuolustaja, jolla on hieman keskivertoa paremmat kiekolliset ominaisuudet. Väänäsen tapaan Jalosen luottomiehiä. Millainen rooli on tässä turnauksessa ja mitä otteita Hietaselta nyt nähdään, se on hyvä arvoitus.

46 Janne Jalasvaara, Dynamo Moscow (RUS)

Viime kauden KHL-mestari Jalasvaara on pohjimmiltaan peruspuolustaja, jolla kiekko liikkuu varsin sulavasti sivulle ja eteenpäin. Viime kaudella näytöt eivät riittäneet MM-kisoja varten. Onko nyt Jalasvaaran aika syrjäyttää esimerkiksi Anssi Salmela kevään kisoista? Karjala-turnaus kertoo tuohon jo vahvan vastauksen.

49 Ilkka Heikkinen, HC Lugano (SUI)

Heikkinen on ollut yksi alkukauden pienoisista sensaatioista Sveitsin liigassa Luganon riveissä. Lähes piste per peli -tahdilla edennyt Heikkinen pääsi kokeilemaan viime kaudella EHT:lla kolmen ottelun ajan, joissa häneltä nähtiin jo lupaavia otteita. Mielenkiintoista on nähdä se, että miten paljon Heikkisen laukausta pystytään hyödyntämään erikoistilanteissa.

Leijona-analyysi hyökkääjien osalta julkaistaan maanantaina päivällä.

Ilari Savonen, Oulu (@ilarisavonen)

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS