Leijona-analyysi: ”Maalivahdit maailman mittapuullakin eliittiä”

KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Turussa pelattavassa Karjala-turnauksessa paikalla oleva Ilari Savonen käy Suomen joukkueen läpi pelaaja pelaajalta. Ensimmäisenä Leijona-analyyseissä vuorossa ovat maalivahdit.

Leijonien päävalmentajalla Jukka Jalosella tilanne oli varsin maukas, sillä hyviä maalivahteja on Euroopassa tarjolla tällä hetkellä erittäin paljon. Valinnat kohdistuivat kahteen NHL-työsulkuvahvistukseen, jotka molemmat kuuluvat maailman mittapuullakin eliittiin.

35 Pekka Rinne, Dynamo Minsk (BLR)

Viime kesänä Vezina-ehdokkaana olleen Rinteen alkukausi on ollut hieman hankala Valko-Venäjällä. Vaikka päästettyjen maalien keskiarvo on kohtalainen (2.78), ovat otteet olleet ailahtelevia. 30-vuotiaan veräjänvahdin rutiinitaso on kuitenkin erittäin korkea ja Leijonissa edessä on hyvin tiivis paketti jo ihan pelitavankin puolesta.

Tarkassa seurannassa on se, pystyykö Rinne olemaan voittava maalivahti heti alusta alkaen EHT-turnauksessa? Kun Rinne on tikissä, häntä on yksinkertaisesti hyvin vaikea ohittaa.

40 Tuukka Rask, HC Plzen (CZE)

Raskin kannalta NHL:n työsulku tuli pahaan paikkaan. Juuri kun Bostonin ykkösmaalivahdin paikka oli auki, piti katseet kääntää Eurooppaan. Noh, siellä homma on toiminut äärimmäisen hyvin.

Viestit Tshekistä ovat äärimmäisen positiiviset ja tilastot ovat erittäin mainiot. Alle kaksi päästettyä maalia per peli ja tasan 93 torjuntaprosentti.

Rask käy tiukan kisan Rinteen kanssa Karjala-turnauksen ykkösvahdin paikasta.

Leijona-analyysin toinen osa puolustajien suhteen julkaistaan maanantaina illan aikana.

Ilari Savonen, Oulu (@ilarisavonen)


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!