Paimion jäähallissa nähtiin lauantaina huikea tapahtuma, kun 64-vuotias kiekkolegenda Timo Nummelin hyppäsi yhden ottelun sopimuksella kaukaloon.

Loppuunmyyty Paimion jäähalli todisti konkarin varmaa peliä, kun paikallinen Paimion Haka kohtasi Kiekko-67:n.

Kotijoukkueen voittoon päättynyt peli yllätti sekä vuoden jalkapalloilijaksi että vuoden jääkiekkoilijaksi valitun Nummelinin. Pelin jälkeen harvapäisen median eteen tulikin pikkupojan innolla pelannut konkari.

– Tämähän oli kunnon jääkiekko-ottelu! Yllätyin, kuinka hyvin 64-vuotias pärjää ja pysyy pelaamaan näinkin hyvin. Kunnon puolesta ei ollut mitään hätää, Nummelin ihasteli tuoreeltaan pelin jälkeen.

Edellisen kamppailun ennen yhdeksänkymmentäluvun puoliväliä pelannut Nummelin kertoi treenaavansa yhä viisi kertaa viikossa. Edes pitkä pelaamattomuus ei haitannut konkaria.

– Täytyy olla tyytyväinen. Vähän jännitti alussa, mutta muuten tuntui alusta asti hyvältä, läpi ottelun varmasti esiintynnyt puolustaja kertasi.

– Pysyin vauhdissa ihan hyvin. En jäänyt tilanteissa ulos ja syötötkin lähti juuri sinne, minne niiden halusin menevän.

Musiikki pauhaa

Nummelin on kokenut kiekkoilijana jos jonkinlaista. Kuinka pukukoppielämä on vuosikymmenien aikana ehtinyt muuttua?

– Musiikki on sellainen asia, mikä on muuttunut melkoisesti. Silloin meidän aikana siellä saattoi soida joku Ruusutarha tai sitten ei soinut mitään. Nykymusiikki soi melkoisesti isommalla volyymilla.

– Muuten sama huuli lentää kuin eilen. Siinä ei ole tapahtunut juuri muutosta, Nummelin naureskeli.

Hieno tapahtuma keräsi paljon kehuja. Innokkaimmat katsojat olivat saapuneet Turusta asti katsomaan vanhan suosikkinsa peliä.

– Hienoa, että saatiin tämmöinen ”NHL-homma” rakennettua. Kaiken kaikkiaan olen helvetin kiitollinen ja iloinen, Nummelin kiitti lopuksi.

Ilari Isotalo, Paimio