SuomiKiekko-sivuston Facebook-sivulla oli mahdollisuus kysyä Kiekkoministerit-kaksikolta Ilari Savoselta ja Ilari Isotalolta kysymyksiä Karjala-turnaukseen liittyen.

Ministerit napauttivat vastaukset kysymyksiin.

Miika Laaksonen: Turnauksen paras puolustava hyökkääjä jos NHL-pelaajia ei oteta mukaan?

Ilari Savonen: Ai että, heti kyllä paha kysymys. Kun Mikko Koivua ei voi sanoa, Ruotsin Joel Lundqvist on vahva vaihtoehto.

Ilari Isotalo: Heitetään jokerina Venäjän Alexander Svitov. KHL-pelaaja pystyy pelaamaan molempiin suuntiin vahvasti. Fyysinen sentteri ei ole se ihan stereotyyppisin venäläistähti.

Toomas Autti: Turnauksen kovin joukkue?

Savonen: Suomi. Ei mitenkään kotiinpäin vetämistä, vaan raaka fakta.

Isotalo: Kaikilla joukkueilla on kohtuullisen kovat niput kasassa, mutta kyllä Suomi on saanut selvästi nimekkäämmän kaluston. Tsekki ja Ruotsi tulevat kuitenkin lähtökohtaisesti heti tiukasti perässä.

Samuli Tolvanen: Jos pelaaja loukkaantuu, niin millaisen korvauksen pelaaja/seura siitä saa?

Savonen: Pelaajilla on voimassa joko seurajoukkueiden kautta tai maajoukkueeseen erikseen säädetty vakuutus. Seurat tai pelaajat saavat vakuutusten kautta korvauksia palkkakuluja varten.

Isotalo: Ei juuri lisättävää. Maajoukkueen mukana tulleista loukkaantumistahan on tullut säännöllisin väliajoin erinäistä porinaa.

Mikko Miettinen: Miten on mahdollista, että täysiveriset ammattilaissarjat ympäri Eurooppaa keskeytetään maajoukkuehöntsien takia?

Savonen: EHT-turnauksista voi olla montaa mieltä. Ne ovat kuitenkin maajoukkueiden valmistautumisaikaa kevään MM-kisoja varten. Ne on vain yksinkertaisesti mahdutettava johonkin väliin kautta. Jos sarjat eivät keskeytyisi, ei maajoukkueisiin olisi kunnon pelaajia tarjolla.

Isotalo: Toisaalta tauot ovat joukkueilla mainio paikka koota rivejään ja punoa uusia juonia. Esimerkiksi Kai Suikkanen on varmasti hyvin tyytyväinen marraskuun maajoukkuetauon olemassaoloon.

Jere Matilainen: Olisiko Karjala-turnauksen joukkueella mahdollisuuksia pärjätä MM kisoissa?

Savonen: Ehdottomasti, jos erityisesti Suomen joukkueesta puhutaan. Maalivahtiosasto on timanttinen, puolustuksessa on laatua ja hyökkäyksessä on paljon ratkaisupelaajia.

Isotalo: Kyllähän täällä nähdään ihan MM-kisojen tasoisia nippuja, ellei jopa kovempia. Eli kohtuullisen isoin odotuksin ainakin täällä odotellaan pelejä.

Vili Salo: Miten on tuomareiden laita? Kaatuuko Suomen turnaus tuomarivirheisiin?

Savonen: Toivottavasti ei. Kansainvälisissä otteluissa tuomarit ovat yleensä maiden parhaita, mutta siltikin linjat heittelevät välillä ihmeellisen paljon.

Isotalo: Tuskin kaatuu. Täytyy vain toivoa, että myös EHT:llä uskalletaan antaa pelaajien pelata. Välillä kansainväliset pelit ovat menneet melkoisiksi jäähyjenviheltämiskilpailuiksi. Sitä ei varmasti kukaan halua nähdä.

Iiro Kotkaslahti: Venäjän kokoonpano?

Savonen: Tässä.

Jonne Alanko: Ketä veikkaatte turnauksen parhaaksi pistemieheksi?

Savonen: Sanotaan tähän kolme vaihtoehtoa: Tshekin Tomas Plekanec, Venäjän Jevgeni Kuznetsov ja Suomen Jori Lehterä.

Isotalo: Itse luotan nuoruuden voimaan. Pistepörssin voittaa joko Venäjän Vladimir Tarasenko, Tshekin Jiri Tlusty tai mustana hevosena Richard Gynge.

Jani Turunen: Näkyvätkö ottelut ilmaiskanavilla?

Savonen: Perjantain Suomi-Tshekki näkyy MTV3:lla.

Isotalo: Tämä sauma pitää käyttää törkeään mainostamiseen. SuomiKiekko-sivuston ja Kiekkoministeiden kautta löytyy oleellisimmat faktat ja jutut. Ja vielä ilmaiseksi.

Juho Kananen: Torjuukohan Rinne kaksi peliä ja Rask yhden?

Savonen: Ruotsi-ottelun aloittava maalivahti on se, joka torjuu paremmin ”oman” ottelunsa. Lähtökohtaisesti toki voisi sanoa Rinteen pelaavan kaksi peliä, mutta aika näyttää.

Isotalo: Rinne pelaa keskiviikkona ja Rask perjantaina. Se, kummalla koppi tarttuu paremmin, saa lauantain pelin palkinnoksi.