NHL:n työsulkuun ei näytä tulevan ratkaisua, sillä osapuolet ovat erittäin kaukana toisistaan. Pelaajavirta Eurooppaan jatkuu ja toista aaltoa odotetaan maaottelutauolla.

Maailman kovimman kiekkoliigan titteliä kantaa tällä hetkellä KHL, joka on imenyt parhaita pelaajia. Mikäli NHL:ssä päädyttäisiin jo olemassa olevien sopimusten leikkaamisiin, saatettaisiin nähdä venäläispelaajien joukkopako KHL:ään.

Vihiä asiasta antaa Pietarin SKA:n Ilja Kovaltshuk, joka tienaa pari kautta sitten tehdyllä järjettömällä 15 vuoden mammuttisopimuksellaan 100 miljoonaa dollaria. Kovaltshuk ei ole suinkaan uhoamassa yksin, sillä venäläistähdet ovat jatkuvissa yhteyksissä toisiinsa.

Kuuma kysymys kuuluu: oletteko valmistautuneet siihen, että jäätte KHL:ään?

– Katsotaan. Aika näyttää. Periaatteessa en sulje pois KHL:ään jäämistä, jos palkkaani vähennetään. En ylipäätään ymmärrä, miksi näitä sopimuksia on allekirjoitettu? Sopimuksia on kunnioitettava ja tämä on erittäin periaatteellinen kysymys, Kovaltshuk sanoo Sportbox-verkkosivustolle.

– Pelaajayhdistys ja pelaajat eivät missään tapauksessa suostu palkan alentamiseen. Voin pelata erittäin mielelläni koko kauden KHL:ssä.

Kovaltshukin kanssa samassa rintamassa ovat esimerkiksi Jevgeni Malkin, Aleksandr Ovetshkin ja Pavel Datsjuk.

– Olen täysin samaa mieltä Ovetshkinin kanssa. Olen jutellut hänen kanssaan tästä asiasta. Olen jutellut myös Jevgeni Malkinin, Pavel Datsjukin ja Ilja Bryzgalovin kanssa. Odotetaan seuraavaa ehdotusta. Tällä hetkellä olemme kaikki onnellisia täällä. Jos NHL tekee käsittämättömiä ehdotuksia, niin monet kaverit joutuvat ajattelemaan Pohjois-Amerikkaan palaamista.