NHL-pelaajien siirtyminen SM-liigaan jatkuu.

KalPa ei jäänyt märehtimään keskushyökkääjä Matti Kuparisen lähtöä, vaan hankki NHL:stä Craig Smithin, joka saapuu Kuopioon tällä viikolla.

– Craig Smith on tuleva NHL:n huippu-hyökkääjä, joka on pelannut Nashville Predatorsissa viime kaudella 72 ottelussa tehden tehot 14+22. Hän on pelannut myös kaksissa edellisissä MM-kisoissa USA:n maajoukkueessa, kertoo KalPan pelaajakoordinaattori Janne Kekäläinen sanoo seuratiedotteessa.

– Erinomaisen luistelutaidon lisäksi 23-vuotias Smith on todella hyvä viimeistelijä ja pelintekijä. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja hän on erittäin työteliäs, hyvin molempiin suuntiin pelaava hyökkääjä.

– Olemme tehneet sopimuksen Smithin kanssa alustavasti joulutaukoon asti. Sopimustilanne menee pitkälti NHL:n tilanteen mukaan, joten on mahdollista että hän pelaa meillä jopa kauden loppuun asti. Elämme kuitenkin viikon kerrallaan, KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen sanoo.

– Tällä ratkaisulla saamme aikaa rauhassa katsoa markkinoita ja ajankohta oli otollinen, koska NHL:n työsulun vuoksi pelaajia on tällä hetkellä paljon markkinoilla.