Tänä vuonna pelatut jääkiekon MM-kisat muistetaan lippufarssista, mutta saivat kisat sentään kiitostakin, tiedottaa Jääkiekkoliitto.

Teknisissä kisajärjestelyissä onnistuttiin kiitettävällä tavalla. Kisaorganisaatio on Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa analysoinut kevään MM-kisoja kriittisellä otteella.

– Suomi on saanut kisajärjestelyistä kiitoksia niin IIHF:n kuin joukkueiden ja muiden kisavieraiden toimesta ja voimme sanoa onnistuneemme tavoitteiden mukaisesti, 2012 MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin tiivistää.

Koko lajin näkökulmasta hieno uutinen on myös se, kuinka paljon MM-kisat kiinnostivat television välityksellä niin kotimaassa kuin maailmalla.

– Ennätykset rikottiin TV-lähetysten kumulatiivisessa ajassa ja yleisömäärissä. Yhteensä kisat keräsivät 937,52 miljoonan yleisön, mikä on yli 70 miljoonaa aikaisempia vuosia enemmän. Eniten katsojia oli Venäjällä (289 miljoonaa) ja määrällisesti eniten lähetysaikaa kisat saivat Suomessa (571 tuntia), Sulin kertoo.

Paikan päällä Helsingin Hartwall Areenassa MM-kisaotteluita kävi katsomassa 301 000 katsojaa.

Seuraavaksi kisaorganisaatiossa keskitytään täydellä teholla ensi kevään MM-kotikisojen valmisteluihin. Yleisölipunmyynti Helsingissä pelattaviin alkusarjan otteluihin ja neljännesfinaaleihin alkaa 15. lokakuuta. Tätä ennen mm. seuroille ja Leijona-faneille annetaan mahdollisuus varmistaa paikkansa MM-katsomossa.