Viime kauden SM-liigan pahnanpohjimmaiseksi jäi Ilves, jonka peli ei missään vaiheessa kautta ollut uomissaan. Ilveksen organisaatio on ollut varsinaisessa myllerryksessä koko kesän ajan, mutta kentällä on positiivisia signaaleja nähtävissä – joukkue on voittanut neljä pelaamastaan viidestä täysimittaisesta harjoitusottelustaan.

Ilveksen konkaripakin ja kapteenin Martti Järventien mukaan harjoituskaudella on painotettu eri asioita kuin aiemmilla kerroilla.

– Nyt on ehkä mietitty enemmän, mitä ja miksi treenataan. Ei ole harjoiteltu vain harjoittelun ilosta. Ollaan menty yksilöllisempään suuntaan fiksulla tavalla, eikä vain olla jumissa koko aikaa, Järventie pohti Ilveksen kotisivuilla.

– Isoin ero viime kauteen on se, että olemme paljon paremmassa luistelukunnossa. Liikumme hyvin ja olemme paremmin organisoiduttu puolustamaan.

Ilveksen kivijalkana tulee olemaan tiivis puolustuspeli ja taistelutahto. Ilves-hyökkääjä Masi Marjamäen mukaan kaikki lähtee pelaajien korvien välistä.

– Moni asia on kiinni siitä, mitä me kopissa teemme ja päätämme. Se on pomminvarma juttu, että joka pelissä tulemme taistelemaan loppuun asti, Marjamäki pohtii.

– Luotan siihen, että olemme harjoitelleet fiksusti ja liikumme erinomaisesti.

Ilves avaa SM-liigan omalta osaltaan ensi perjantaina paikallispelillä Tapparaa vastaan.