Avangard Omskin fanit vaativat potkuja Petri Matikaiselle

Ensi viikkoa voidaan pitää ratkaisevana, sillä Avangard Omskin päävalmentaja Petri Matikainen on erittäin lähellä potkuja.

Faktaa: Avangard kärsi lauantaina jo neljännen peräkkäisen tappionsa KHL:ssä hävitessään Slovan Bratislavalle maalein 2-4 vieraissa. Kahdeksasta pelistä se on kerännyt ainoastaan kahdeksan pistettä ja maaliero on pahasti pakkasella 15-26.

Omskilaisseura on hengetön eikä Matikaisen pelitapa ihastuta faneja. Osa intohimoisista faneista jo kyselee: onko Matikaisella edes mitään pelitapaa? Valtaosa Avangardin kannattajista on kääntynyt Matikaista vastaan, mikä ei yleensä tiedä hyvää päävalmentajalle – osa vaatii jo potkuja HIFK:sta kesken sopimuskauden lähteneelle käskijälle.

Omskissa huudellaan erityisesti yhden pääkoutsin perään ja hän on Raimo Summanen eli Matikaisen edeltäjä Avangardissa.

”Eteenpäin on menty”

Matikainen yrittää turvata selustaansa selityksillä, joissa hän muistaa mainita loukkaantuneet pelaajat. Kolmannen peräkkäisen tappion jälkeen Matikainen sanoi, että ”eteenpäin on menty tappioista huolimatta”. Lauantaisen tukkapöllyn jälkilöylyissä suomalaisluotsi haikaili yhtenäisen joukkuepelin ja taistelun perään. Joukkeensa virittämisessä Matikaisen on sanottu epäonnistuneen kaikista eniten.

– Meillä on edelleen pelaajia loukkaantuneina ja peluutamme nuoria. Mutta olen huolissani siitä, että emme vieläkään taistele yhtenä joukkueena. Meidän täytyy työskennellä enemmän jäällä ja nimenomaan joukkueena – meidän on myös tehtävä vähemmän virheitä, Matikainen sanoi lauantaisessa pressitilaisuudessa.

– Tämä on vaikeaa aikaa meille, mutta me jatkamme työskentelyä, jotta tilanne paranee.

Avangardin seuraava peli on maanantaina nousukuntoista Moskovan TsSKA:ta vastaan. Moskovalaisen miljoonamiehistön kiekkotähti Aleksandr Radulov antoi edellisessä pelissä myrskyvaroituksen kypärätempun muodossa. Matikaisella alkaa olemaan jo pakkovoiton paikka tai muuten mies lentää kuin leppäkeihäs Omskista.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.