Kazakstanilaisessa KHL-seura Barys Astanassa kiehuu, sillä monen ulkomaalaispelaajan sopimus on purettu seuran toimesta.

Kuten SuomiKiekko-sivusto jo uutisoi (lue tästä), kaikkein mielenkiintoisin tilanne on Jokereissa viime kaudella pelanneella Janne Lahdella, jota odottaa todennäköisesti rahallinen kompensaatio laittomasta kontrahdin irtisanomisesta.

KHL:n pelaajayhdistys on saanut Lahden lisäksi kolme muuta tapausta käsiteltäväksi Barys Astanan tiimoilta. Pelaaja-agentti Vladimir Hudacek kertoi Sovetski Sport -lehdelle, että hänen asiakkaidensa Jiri Novotnyn, Lukas Kashparin, Kamil Krepsin ja Lahden kontrahdin purut on ilmoitettu pelaajayhdistykselle, joka on seuraavaksi yhteydessä KHL:n kurinpitoelimiin. Kaikilla oli voimassa olevat pahvit Barys Astanan kanssa.

Lahden tapauksessa ei pitäisi olla mitään epäselvää, sillä pelaajayhdistyksen pomo Andrei Kovalenko on jopa omin silmin nähnyt Lahden ja Barys Astanan välisen kontrahdin.

– Olen omin silmin nähnyt Lahden ja Barysin välisen sopimuksen. Siinä paperissa oli Barysin entisen presidentin ja pelaajan allekirjoitukset, Kovalenko vahvistaa lehdelle.

– Laadimme asiakirjat kurinpitolautakunnalle ja yritämme tunnistaa voimassa olevan sopimuksen.

Kovalenko huomauttaa, että jos seura ei tarvitse Lahden palveluksia ja haluaa rikkoa hänen sopimuksensa, joutuu Barys Astana maksamaan korvauksia.

– Säännöt ovat kaikille samat. Se että Barysissa vaihtuu seurajohto, ei pitäisi vaikuttaa asiaan.

Barys Astanan uusi seurajohto on tehnyt radikaaleja muutoksia strategiaansa, johon sopimuksen purut oleellisesti liittyvät. Tarkoitus on antaa jatkossa enemmän peliaikaa ja vastuuta kazakstanilaisille pelaajille, mistä hyötyisi ennen kaikkea Kazakstanin maajoukkue.