Jokerien kakkos-/kolmosvahtina viime kauden pelannut unkarilaismaalivahti Zoltan Hetenyi sai kauden jälkeen kutsun NHL-seura Nashville Predatorsin leirille.

Hetenyi kisaili kakkosvahdin paikasta Frans Tuohimaan kanssa ja haki Jokerien lisäksi pelituntumaa Mestiksen Kiekko-Vantaassa.

NHL-kutsu tuli hänelle yllätyksenä.

– En olisi voinut kuvitellakaan, että näin monia hyviä asioita tapahtuu yhden vuoden aikana. Lähdin Unkarista Jokereihin ja pääsin vielä NHL-joukkueen leirille, joka oli todella hieno kokemus, Hetenyi kertoo Jokerien verkkosivuilla.

Pelaamisen lisäksi leirillä käytiin läpi kokonaisvaltaisesti ammattipelaamiseen liittyviä vaatimuksia aina ruokavaliosta lähtien.

– Olen oppinut paljon uusia asioita teknisesti, mutta myös erittäin hyviä mottoja, mitä sanoa itselleni päivittäin, jotta saan sata prosenttia ulos koneesta,

24-vuotias vahti tavoittelee ensi kaudella suurempaa roolia Jokereissa. Kilpailu on tietenkin tiukkaa myös ensi kaudella.

– Annoin hyvän ensivaikutelman ja sain positiivista palautetta valmentajilta. Nyt en malta odottaa, että pääsen aloittamaan kauden ja pelaamaan kauden ensimmäisen pelini täällä Suomessa.

– Olisi minulle tärkeää pelata tällä kaudella enemmän pelejä, koska en ole pelannut paljon parin viime kauden aikana. Nyt pitää ottaa seuraava askel.