Ex-Lukko-pelaaja: "Elämä ollut kaikkein vaikeinta Raumalla – ei ollut kuin sellutehdas"

KHL-seura TsSKA Moskovassa ensi kaudella pelaava Janis Sprukts muistelee aikaa Suomessa ja muualla kiekkokiertolaisena.

Sprukts pelasi kaudella 2000-2001 Rauman Lukossa, HPK:ssa 2005-2006 ja uudelleen Lukossa 2007-2008. Latvialaishyökkääjä on piipahtanut kotimaansa lisäksi myös Tanskassa, Valko-Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa jääkiekkoammattilaisena.

Herääkin kysymys: missä kaupungissa elämä on ollut kaikkein vaikeinta?

– Epäilemättä elämä on ollut kaikkein vaikeinta Raumalla Suomessa. Se on pieni kaupunki, jossa ei ollut yhtään mitään – ainoastaan sellutehdas. Siinä kaikki, Sprukts lähettää terveisiä Raumalle Sportsdailyn haastattelussa.

– Olihan mahdollista matkustaa Turkuun, mutta sinne on lähes sata kilometriä. En lähtenyt. Tietenkin perheen kanssa on helpompaa, mutta silti se, että joudut viettämään kaiken aikasi kotona, sillä ympärilläsi ei ole minkäänlaista virkistysmahdollisuuksia.

Amerikassakaan ei ollut niin tylsää kuin Raumalla.

– Olin siellä Rochesterissa, ja siellä oli paljon hauskempaa kuin Raumalla. Olin myös Floridassa, mutta siinä ei ole mitään vertaamista. Nautin olostani Floridassa.