Leijonien piste-ennätys MM-kisoissa perua USA-ottelusta

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonat kohtaa tänään sunnuntaina USA:n alkulohkon toiseksi viimeisessä kamppailussa. Juuri kyseistä maata vastaan on aikanaan tehtailtu MM-kisojen suomalainen piste-ennätys.

Kiekkoilumme legendoihin lukeutuva Matti ”Mölli” Keinosella on edelleen nimissään Leijonien MM-historian yhden ottelun piste-ennätys. Vuonna 1963 Keinonen haali peräti kuusi tehopistettä Suomen murskatessa USA:n maalein 11-3. ”Mölli” teki ottelussa neljä maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Viiteen tehopisteeseen yhdessä ottelussa on päässyt useita pelaajia. Kuluvalla vuosituhannella lukuun on yltänyt kuitenkin vain Kimmo Rintanen, joka takoi edellisten kotikisojen Ukraina-ottelussa tehot 4+1.

Koko MM-historian ennätys on huikeat 10 pistettä yhdessä ottelussa. Tempun on tehtaillut kaksi pelaajaa, vieläpä samassa ottelussa. Neuvostoliiton piestessä Puolan maalein 20-0 Moskovan kisoissa 1973 Boris Mihailov leipoi tehot 7+3 ketjukaveri Vladimir Petrovin lukemien ollessa 5+5.