Leijonien tyytyväisin pelaaja Ranska-pelin jälkeen lienee ollut MM-debyyttinsä tehnyt KalPa-hyökkääjä Tuomas Kiiskinen. Kiiskinen nousi hieman yllättäen joukkueeseen, jättäen mm. Ville Peltosen nuolemaan näppejä MM-joukkueen ulkopuolelle.

Kiiskisen ja toisen debytantin JYP:n Jani Tuppuraisen unelma kävi toteen, kun peliä edeltävänä päivän Leijonien valmennusjohto kertoi, että miesten kisapassit leimataan vihdoin viimein, ja joukkue on nyt lopullisessa kokoonpanossa.

Pelaajat pääsivät pelaamaan Ranska-pelissä Leijonien nelosketjussa. Kiiskisen tunnelmat ottelun päätyttyä olivat loistavat, kun vihdoin ja viimein kutsu MM-jäälle kävi.

– Hyvä fiilis totta kai. Tänään jopa vähän jännitti, ja alussa oli vaikea saada jalkoja liikkeelle. Eka erä oli aika tahmea, mutta koko ajan parani. Hienoa aloittaa MM-kisat tällaisella voitolla, Kiiskinen kertoi ottelun jälkeen.

Ketju, jossa uusien miesten keskellä pelasi Petri Kontiola, oli vasta toista päivää kasassa.

– Ihan hyvin ketjun peli meni. Koko ajan parani pelin edetessä. Kaksi äijää tuli parin viikon tauolta peleihin takaisin, niin vähän aikaa menee pelituntuman löytymiseen.

Kiiskinen sai syöttöpisteen Suomen 5-0-maaliin. Hänellä oli myös paikka itse tehdä maali, kun hän sai hyvän syötön ketjukaveriltaan Tuppuraiselta. Kiiskinen näytti mailatekniikkaa ohittamalla puolustajan, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

– Sanoin ”Allulle”, että kiekko tuli niin hyvin lapaan, että pakko oli jotain erilaista kokeilla. Mutta kun ei mene, niin ei mene.

Leijonat eivät ole vielä kertoneet millä kokoopanolla mennään perjantain Kanada-otteluun. Antti Pihlström ja Mika Pyörälä olivat kenttäpelaajista torstaina lepovuorossa.

Kai Lintinen, Hartwall Areena