Leijonien pelit MM-kisoissa jatkuvat tänään alkusarjan neljänellä ottelulla Ranskaa vastaan. SuomiKiekko nostaa ennen ottelua esille kolme ratkaisun paikkaa.

1. Asenne

Jokainen kiekkoa seuraava tietää, että tänään vastakkain ovat jääkiekon suurmaa sekä lilliputti. Suomi on ehdoton ennakkosuosikki ja joukkueelta odotetaan suurinumeroista voittoa. Leijonat pelaa seuraavan pelin jo huomenna kivikovaa Kanadaa vastaan. Se ei saa kuitenkaan näkyä tänään lepsuiluna, joten Leijonien pitää pelata uskottavasti ennakkoon heikompaa maata vastaan.

2. Leijonien hyökkäyspeli

Puolustuspeli on toiminut pääsääntöisesti moitteetta, mutta hyökkäykseen kaipaisi aavistuksen lisää variaatioita. Aiemmissa peleissä Leijonat on pelannut paljon viivelähtöjä oman maalin takaa. Oletettavasti Ranska ei karvaa korkealta, vaan pyrkii tukkimaan keskialueen. Mikäli Leijonat ei pyri nopeaan suunnanmuutospeliin, saattaa illasta tulla vaikea ja matalatempoinen asemasota.

3. Jani Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen

Kolme ensimmäistä peliä siviilit päällä seuranneet miehet pääsevät tänään irti. Etenkin Tuppurainen oli keväällä SM-liigan pudotuspeleissä huikeassa iskussa, joten hyökkääjiltä on syytä odottaa energistä esitystä. Kiiskinen tuo Leijonien peliin taitoa ja juonikkutta, kun taas Tuppurainen vauhtia sekä maalintekopotentiaalia. Mielenkiintoinen parivaljakko.

Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!