Leijonat kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Kazakstanin. Kahden peräkkäisen tappion myötä joukkueelta odotetaan piristymistä. SuomiKiekko nostaa esille kolme ratkaisun paikkaa.

1. Asenne

Kirvelevän Kanada-pelin ja nöyryyttävän USA-tappion jälkeen Leijonilla on kotikatsomolle paljon näytettävää. Normaalisti Kazakstan ei juuri mielenkiintoa herätä, mutta tällä kertaa ottelulla on tavallista suurempi painoarvo. Jos Leijonien peli ei lähde soljumaan heti oikeaan suuntaan, illasta tulee todella vaikea. Joukkue kaipaa onnistumisia kipeästi ennen torstain puolivälierää.

2. Petri Vehanen

Leijonien maalivahtikysymys on kaikkien kiekkoa seuraavien huulilla. Kari Lehtosen kaksi lievää epäonnistumista ovat jo ehtineet säikäyttää hätäisimmät. Nyt Lehtonen on loukkaantuneena sivussa ja luukulle luistelee maailmanmestari Vehanen. Mies on pelannut kaksi peliä kokonaisuudessaan ja USA-pelin loppuhetket vakuuttavasti. Tänään huippupeli ja Vehanen on Suomen ykköskassari lopuissa otteluissa.

3. Ketjumuutokset

Suomen valmennus veti johtopäätökset aneemisen USA-pelin jälkeen ja nosti kokoonpanoon mukaan Jani Tuppuraisen ja Tuomas Kiiskisen. Anssi Salmelan pelikiellon vuoksi kokoonpanossa on vain seitsemän puolustajaa ja ylimääräisenä hyökkääjänä on Mika Pyörälä. Enää ei ole juuri aikaa hakea oikeita syöttösuuntia tai vaihdella ketjukoostumuksia. Nyt pitää tulla tulosta ja nopeasti.

Runsaasti kertoimia ja livevetoa MM-jääkiekkoon löytyy Unibetilta.