Leijonien puolustuspelaaminen jatkui Slovakia-pelissä siitä, mihin se avausottelussa jäi. Suurimmaksi osaksi Leijonat pystyi tylsyttämään Slovakian hyökkäykset.

1. pakkipari

Mikko Mäenpää: 7

Sai pakeista toiseksi eniten vastuuta. Laukoi ylivoimalla muutaman kerran tulisesti, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Mieheltä kaivataan lisää terävyyttä sekä tulosta. Kokonaisuudessaan kelpo esitys.

Juuso Hietanen: 8

Ainoa Leijona-pelaaja, joka kellotti peliaikaa yli 20 minuuttia. Haki roolia ja otti vastuuta. Ehdottomasti joukkueen avainpuolustajia.

2. pakkipari

Janne Niskala: 8

Ei erottunut samalla tavalla kuin Valko-Venäjää vastaan. Hyökkäävälle puolustajalle 0 laukausta on huono saldo, vaikka vastuuta tuli ylivoimalla. Ei huono, muttei pystynyt avauspelin tasolle.

Anssi Salmela: 7

Paransi avausottelusta. Pari ensimmäistä erää kohtuullisesti esillä. Puolustuspelissä ei suurempia moitteita. Hyökkäyksessä vaisu monen muun tavoin. Vastuu pieneni kolmannessa erässä.

3. pakkipari

Ossi Väänänen: 8

Puolustuksen isähahmo sai hieman yllättäen vähiten peliaikaa Leijonien pakeista. Totuttuun tapaan Väänänen ei esitellyt ihmeitä, vaan hoiti puolustamisen isällisen jämäkästi.

Joonas Järvinen: 7

Avausottelussa jännittänyt Järvinen pelasi tänään vapautuneemmin. Nuori puolustaja selvisi urakasta puhtain paperein. Aavistus lisää kiekollista rohkeutta, niin hyvä tulee.

4. pakkipari

Lasse Kukkonen: 8

Kukkonen on päävalmentaja Jukka Jalosen pelitapaesimerkki. Miehen peliaika jäi vaatimattomaksi, mutta hoiti tonttinsa vakuuttavasti. Tasainen suorittaminen arvossaan.

Topi Jaakola: 7

Hieman hajuton ja mauton Jaakola peruspuolustaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Tietyssä mielessä miehen näkymättömyys on vain hyvä asia. Ei isoja virheitä, ei isoja mainetekoja.

SuomiKiekko-sivuston toimitus

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!