Leijonien puolustus USA:ta vastaan oli ajoittain pahassa liemessä. Avauspelaaminen oli kuitenkin parempaa kuin parissa aiemmassa kamppailussa.

1. pakkipari

Mikko Mäenpää: 8

Muutamia hyviä kiekollisia ratkaisuja ahtaissa paikoissa. Parhaimpana esimerkkinä Suomen 2-2-tasoitusta edeltävä tilanne, kun Mäenpää ei sortunut keskialueella rännikiekon roiskaisuun, vaan antoi maltilla rakentavan syötön. Pulassa omassa päässä, välillä liikaa.

Juuso Hietanen: 8

Myös Hietanen sai runsaasti luottoa Leijona-valmennukselta. Nosti tasoaan hyvin ja uskalsi pitää kiekkoa. Rohkea pelaaja. Pakkiparinsa tavoin eniten lirissä omassa päässä ja kaksikon toilailut aiheuttivat ylimääräisiä sydämentykyksiä lätkäjännäreille.

2. pakkipari

Ossi Väänänen: 8

Yksi joukkueen suurimmista liidereistä jakoi oman maalin edustalla vain makuupaikkoja. Väänäsmäisen miehekästä pelaamista. Muutaman kerran kommunikaatiokatkoksia Järvisen kanssa, jolloin liukkaat jenkit pääsivät kiekkoon.

Joonas Järvinen: 8

Väänäsen oppipoika jatkoi samalla linjalla kuin tähänkin asti. Varmaa peruspelaamista omalla alueella. Sortui jonkun kerran hasardiin kiekollisena, mutta virheet eivät vieneet rohkeutta pelaamisesta.

3. pakkipari

Lasse Kukkonen: 7

Kolmospari oli eniten pulassa liukkaiden jenkkien kanssa. Kukkosen eduksi on mainittava kova yritys ja tsemppi. Liike ei tahtonut riittää jokaisessa tilanteessa.

Topi Jaakola: 7

Jaakola pelasi aavistuksen verran paremman pelin kuin viimeksi USA:ta vastaan. Kiekko tuntui polttavan lavassa hieman liikaa eikä kiekotonkaan pelaaminen vakuuttanut.

4. pakkipari

Janne Niskala: 6

Seitsemänneksi puolustajaksi merkitty Niskala pääsi pelaamaan joitakin vaihtoja kahdessa ensimmäisessä erässä. Pakkiparien sekoittaminen loppui kolmanteen ja mies pelasi viimeisellä pätkällä vain yhden vaihdon. Vaisu kokonaiskuva, ei paras päivä.

SuomiKiekko-sivuston toimitus