Leijonien hyökkäyspeli USA-pelissä toimi ajoittain, mutta välillä rintamahyökkäyksien käynnistäminen oli vaikeaa. Voiton takuumieheksi nousi kokoonpanoon palannut Jesse Joensuu.

1. ketju

Mikko Koivu: 9

Kippari oli jälleen kerran Leijonien kantavia voimia. Uurasti lähes 20 minuuttia todella tarmokkaasti. Kruununa arvokas 2-2-tasoitus kolmannessa erässä. Pieni miinus USA:n 1-1-maalissa, jolloin Koivun mies karkasi maalintekoon.

Jussi Jokinen: 8

Loistelias esityö Koivun maaliin. Muutoinkin oli paremmin esillä hyökkäyspäässä tasakentällisin kuin aiemmissa otteluissa. Kelpo kokonaisuus.

Valtteri Filppula: 9

Taitava laituri piti kiekkoa ihailtavalla itseluottamuksella. Kädet tai pää eivä jäätyneet missään vaiheessa, vaan Filppula teki aina oikeita ratkaisuja. Tiukassa paineessa loisteliasta peliä.

2. ketju

Jarkko Immonen: 7

Immosen ketju paransi piirun verran aiempien heikkojen esitysten jäljiltä. Ketjun sentterin panos jäi kuitenkin toivottua vaisummaksi. Miehen pelihuumori on tällä hetkellä hukassa – ja sitä myöten itseluottamus.

Janne Pesonen: 7

Yritystä oli, mutta siihen anti melkein jäikin. Kolmannessa erässä ketjun vastuu pieneni runsaasti ja aiheestakin. Pesonen rimpuili pelin läpi ilman suurempia onnistumisia.

Mikael Granlund: 7

Nuorukaisesta näki, että hän yritti tosissaan parantaa. Granlund taklasi ja pyrki sitä kautta saamaan fiiliksen päälle. Meni hieman yliyrittämisen puolelle ja lopulta peliaika jäi vaisuksi.

3. ketju

Niko Kapanen: 8

Johti energistä kolmosvitjaa. Paransi pykälän verran hyökkäyspelaamistaan, vaikkei ole kiekon kanssa varsinainen taikuri. Rooli oli iso kiekottomana hyökkääjänä ja puolustajana.

Tuomas Kiiskinen: 9

Kiiskinen sai pelipaikan pelaavasta kokoonpanosta täysin ansaitusti. ”Niiralan Maltsev” kisutteli tosipaikassa huikealla itseluottamuksella. Kiiskinen tarjoili muutaman makoisan paikan joukkuetovereille. Kovaan paikkaan kivenkova esitys.

Leo Komarov: 8

Komarov uurasti ahkerasti. Haki ratkaisuja laukauksillaan ja oli kiekollisena fiksu. Tärkeä roolipelaaja USA-pelureiden hämmentämisessä. Vastuu on merkittävä jatkossakin.

4. ketju

Petri Kontiola: 8

Loistalias esityö Suomen voittomaaliin. Pelasi melko tasapainoisen ottelun molemmissa kenttäpäädyissä. Istuu koko ajan paremmin nelosen keskelle.

Jesse Joensuu: 10

Valmennukselta oli loistoveto nostaa Joensuu takaisin kokoonpanoon. Kurittomuuden takia edellispelissä penkitetty Joensuu keskittyi nyt olennaiseen. Teki maajoukkueuransa avausosumat parhaimpaan mahdolliseen paikkaan.

Antti Pihlström: 8

Energiaa ja sähinää pienessä paketissa. Pyrki parhaansa mukaan häiritsemään jenkkien avauspelaamista ja onnistui kelvollisesti. Neloskenttä teki kaksi osumaa, joten ratkaisuvoima yllätti positiivisesti.

13. hyökkääjä

Mika Pyörälä:

Ei peliaikaa.

SuomiKiekko-sivuston toimitus