Leijonien hyökkäyspeli löysi kadoksissa olleet tehot Ranskan kustannuksella.

1. ketju

Mikko Koivu: 10

Leijonien liideri oli loisteliaalla pelipäällä, jälleen kerran. Tehot 1+2 ovat ykköskentän kapellimestarille kermaa kakun päällä, sillä Koivun kokonaisvaltainen peli oli silmiähivelevää.

Jussi Jokinen: 9

Paljon parjattu Jokinen sai karistettua gorillaksi kasvaneen möykyn selästään, kun NHL-peluri iski kaksi maalia. Osumien lisäksi paransi aavistuksen aiemmista peleistä ja oli pääosin samalla aaltopituudella ketjukaveriensa kanssa.

Valtteri Filppula: 9

Taituri merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä. Pariin osumaankin oli paikat, mutta mies taisi jättää osumat kovempiin peleihin.

2. ketju

Jarkko Immonen: 8

Immonen tykitti ensimmäisessä erässä ylivoimalla helpottavan avausosuman. Ottelun edetessä Immonen ehkä hieman hukkui kuvasta hyökkäyssuuntaan. Sen sijaan puolustuspeli sujui mallikkaasti.

Janne Pesonen: 8

Laituri pelasi kenties turnauksen parhaimman pelinsä. Pesonen oli aktiivinen ja pyrki olemaan aloitteellinen. Tehoja olisi voinut tulla enemmänkin, mutta kokonaiskuva oli pirteä.

Mikael Granlund: 8

Granlund oli ottelun alkupuoliskolla elementissään, vaikka pistepussi karttuikin vain yhdellä syöttöpisteellä. Loppua kohden suurin into taisi laantua ja nuori mies taisi säästellä itseään Kanada-kamppailuun.

3. ketju

Niko Kapanen: 8

Kapanen pelasi odotetunlaisen ottelun. Sai aikaiseksi yhden maalin, kun sai laittaa limpun käytännössä tyhjään verkkoon Jani Tuppuraisen esityöstä. Jatkossa mieheltä voisi odottaa aavistuksen terävämpää hyökkäyspelaamista.

Jesse Joensuu: 7

Energisyys meni yli avauserässä, kun Joensuu otti aivan turhan hyökkäyspään jäähyn. Maltti säilyi paremmin jatkossa. Mieheltä olisi voinut odottaa aavistuksen energisempää peliä, mutta ehkäpä Kanada-pelissä irtoaa paremmin.

Leo Komarov: 7

Sortui Joensuun tavoin ensimmäisessä erässä hölmöön jäähyn yliyrittämisen vuoksi. Ei ollut ehkä aivan yhtä näkyvä kuin aiemmissa otteluissa, nimenomaan hyökkäyspelissä.

4. ketju

Petri Kontiola: 7

Sai paljon vastuuta alivoimalla ja tappoi jäähyjä tarmokkaasti. Hyökkäyspeli on kuitenkin jäänyt valjuksi eikä Ranska-peli tuonut poikkeusta. Lisäksi hävisi jälleen enemmän aloituksia kuin voitti.

Jani Tuppurainen: 8

Väkevä sisääntulo 32-vuotiaalta MM-debytantilta. Ottelun alussa pelaamattomuus näkyi ja ajoitukset olivat pielessä. Paransi ottelun edetessä ja selvisi urakastaan kunnialla. Loistelias esityö Niko Kapasen osumaan.

Tuomas Kiiskinen: 8

Toinen keltanokka avasi Tuppuraisen tapaan hieman nihkeästi, sillä erikoistilannepelaaminen rikkoi pelin luonnollisen rytmin. Oli kuitenkin pirteä ja täytti tonttinsa hyvin.

SuomiKiekko-sivuston toimitus

Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!