Leijonien hyökkäyspeli soljui pronssipelissä Tshekkiä vastaan parhaimmillaan näyttävästi, mutta tehottomasti. Heikko viimeistely maksoi himmeimmät mitalit.

1. ketju

Mikko Koivu: 8

Lähes 22 minuuttia uurastanut kippari teki kaikkensa. Tällä kertaa se ei vain riittänyt mitaleille. Lähes kohtuuttoman suureksi kasvanut rasitus vei aivan parhaimman terän Koivun pelistä. Kokonaisuutta tarkastellen Leijonien tärkein pelaaja koko turnauksessa.

Jussi Jokinen: 8

Jokinen iski komean 2-3-kavennuksen kolmannessa erässä. Paikkoja olisi ollut lisäosumiinkin pelin loppuhetkillä, mutta laukaukset olivat heikkolaatuisia. Maali nostaa arvosanaa, kokonaisilme kohtuullinen.

Valtteri Filppula: 8

Taitava peluri uskalsi pelata vahvuutensa eli kiekonhallinnan kautta. Viimeinen silaus eli hyökkäystehot jäivät uupumaan. Silti ehdotonta eliittiä pronssipelissä, niin kuin koko turnauksessa.

2. ketju

Petri Kontiola: 7

Pelasi pari erää pienemmällä vastuulla, mutta päätöserässä peliaika kasvoi. Hyvää yritystä, mutta tilastot kertovat karua kieltä: ei pisteitä, voitti kymmenestä aloituksesta vain kaksi ja tehotilastoon -1. Se ei ole riittävästi tuollaisessa paikassa.

Jesse Joensuu: 7

Tasaista jyräämistä ilman suurempia tähtihetkiä. Joensuulla oli aivan pelin loppuhetkillä todella maukas paikka tasoittaa peli, tehot vain jäivät uupumaan. Peliaika ja rooli jäi melko marginaaliseksi.

Antti Pihlström: 7

Yritti pyristellä parhaansa mukaan. Parhaimmillaan Pihlström sekoittaa vastustajan peliä oivalla tavalla, mutta Tshekin kiekon roiskiminen teki vauhtilaiturin melko aseettomaksi.

3. ketju

Niko Kapanen: 7

Kapasen tasapaksu puurtaminen sai jatkoa myös pronssipelissä. Rooli kiekollisessa pelissä jäi lähes olemattomaksi. Ei pystynyt tuomaan Leijonien peliin toivottua johtajuutta.

Tuomas Kiiskinen: 7

Yllättäen kisamiehistöön yltänyt Kiiskinen oli positiivinen yllätys, mutta viimeisessä pelissä taso laski hitusen verran. Arvosanaa peilatessa pohjana on ollut Kiiskisen aiemmat esitykset.

Leo Komarov: 6

Taistelijan heikoin ottelu sattui viimeiseen peliin. Pitkän ja raskaan KHL-kauden sekä MM-välierän pettymyksen jälkeen puhti ei riittänyt pronssipeliin. Viimeinen peli heikohko, iso kuva parempi.

4. ketju

Jarkko Immonen: 6

Sai syöttöpisteen avausmaaliin. Siihen ilonaiheet sitten jäävätkin. Immosen turnaus oli luvalla sanoen pettymys, viime kevään hurmio oli tipotiessään.

Mika Pyörälä: 8

Teki Leijonien avausmaalin hienon suorituksen päätteeksi. Päätöserässä jääaika jäi minimiin. Täysosuman myötä arvosana nousi pykälällä, muutoin ei esittänyt ihmeitä.

Mikael Granlund: 8

Aloitti ottelun nelosvitjassa, mutta pelasi kaksi erää Koivun johtamassa ykkösessä. Granlund oli pronssipelissä elementissään ja tarjoili muutaman maukkaan maalipaikan. Kelpo päätös vaisusti sujuneelle turnaukselle.

SuomiKiekko-sivuston toimitus