Leijonien peräsimessä vuosina 1982-1986 toiminut Alpo Suhonen kritisoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa korkeita MM-kotikisojen lippuhintoja.

Leijonien alkusarjan ottelu maksaa halvimmillaan noin 155 euroa. Tätä on ex-leijonavalmentajan vaikea ymmärtää.

– Kun Suomi voitti viime vuonna maailmanmestaruuden, niin kisajärjestäjillä meni ehkä silloin liian kovaa. Kuviteltiin ehkä että voidaan rahastaa mitä vaan. Menestys sekoitti johtokunnan päitä. Eivät he varmasti silloin tajunneet, mihin tämä kaikki johtaa. Ja nyt kun on tajuttu, se on jo liian myöhäistä, Suhonen pohtii lippufarssia.

– Ainoa tapa millä asia voi unohtua tai painua sivuun, on se että Suomi voittaa maailmanmestaruuden.

”Fanien arvo puhtaasti taloudellinen”

MM-kisojen järjestäjätahot ovat selitelleet korkeita lippuhintoja erilaisin argumentein. Suhosen mielestä järjestäjät ovat kuitenkin tehneet virheitä, joita on enää tässä kohtaa mahdoton oikaista.

– Oleellista on se, että kyllähän ihmiset ovat reagoineet jo näihin lippujen hintoihin. Hinnat ovat liian kalliita. Turha tätä on selitellä järjestäjien tahoilta.

– Fanien arvo on nyt puhtaasti taloudellinen. Heille yritetään koko ajan myydä ja tuputtaa jotakin. Ja kyllähän ihmiset närkästyvät tähän että pidetäänkö meitä tyhminä, Suhonen laukoo.

Julkaisemme Alpo Suhosen haastattelun kokonaisuudessaan sunnuntaina!