Tänään ratkeavat loput kaksi SM-liigan välieräjoukkuetta, mutta palataan silti vielä paljon palstatilaa kuluttaneisiin spekulointeihin HIFK:n mystistä putoamista suoraan neljässä pelissä. Jokerit nollasi IFK:n. Miksi?

HIFK pelasi vajaamiehisenä loistavan runkosarjan lopun. Tuolloin valmennus kuormitti avainmiehiään härskisti, esim. Peltosta ja Söderholmia. Puolivälieriin IFK sai pakkansa kasaan, kun lasaretista palasivat Granlund ja kumppanit. Varmasti osa katastrofia oli väsyneet avainpelaajat ja alitajunnassa pesivä uskomus kaiken hoituvan ja jatkuvan automaattisen helposti, kun koko jengi kasassa, mutta pitkä sairasloma ja pelaamattomuus näkyivät kauas esim. Granlundin pelissä.

Jokerit oli sarjaan sekä fyysisesti, henkisesti että taktisesti loistavasti valmistautunut ja myös Jokerit sai miehistönsä ehyeksi oikeaan aikaan. Fyysinen puoli näkyi siinä, että joukkue oli luistimilla paljon tuoreempi. Henkistä voimaa huokui muun muassa kaikkien ylilyöntien välttely ja voimakas fokus pelaamiseen.

Voidaan myös sanoa että Jokerien valmennus outcoachsasi HIFK:n. Hyvä ja tiivis rytmi puolustuspelissä ja varsinkin keskialueen trappi oli myrkkyä HIFK:lle. Väsynyt HIFK ei löytänyt edes kotonaan rytmiä saadakseen oman pelinsä liikkeelle.

Olivat syyt mitkä tahansa, Jokerit ansaitsi voittonsa. Tason säilyessä moni saattaa keväällä joutua syömään sanansa julistettuaan Jokerit ulos mestaruustaistelusta muutama kuukausi takaperin.

Sakari Pietilä

SM-liigan illan otteluihin saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!